Aktywne Wpisy

wykop +12
Nadchodzą zmiany w Regulaminie Wykopu - stawiamy na lepsze dopasowanie treści i bezpieczeństwo!
Chcemy, aby Wykop stawał się coraz lepszym miejscem do dzielenia się treściami, dlatego aktualizujemy nasz Regulamin. Zmiany wejdą w życie dnia 11 maja 2026 roku. Co się zmienia i dlaczego?
➡ Zakładka „Dla Ciebie”: Oficjalnie wprowadzamy mechanizm, który pomoże Ci odkrywać najciekawsze treści. Algorytm działa w oparciu o Twoje własne wybory (wykopy, zakopy, obserwowane tagi), dzięki czemu Twój feed będzie
Chcemy, aby Wykop stawał się coraz lepszym miejscem do dzielenia się treściami, dlatego aktualizujemy nasz Regulamin. Zmiany wejdą w życie dnia 11 maja 2026 roku. Co się zmienia i dlaczego?
➡ Zakładka „Dla Ciebie”: Oficjalnie wprowadzamy mechanizm, który pomoże Ci odkrywać najciekawsze treści. Algorytm działa w oparciu o Twoje własne wybory (wykopy, zakopy, obserwowane tagi), dzięki czemu Twój feed będzie

Prowadzę małą rodzinną pizzerię, zachorował nam dostawca. Nie mamy jakoś dużo zamówień, ale te kilka, kikanaście dziennie jest. Pogadałem z kolegą, jego syn mógły mi pomóć, akurat na skuterze jeździ, miejscowość 2 ulice na krzyż 0 ruchu więc luz. Zaproponowałem mu 120 pln, a na pewno dałbym 150 na koniec (praca jakoś od 10 do 18, z czego 90% to siedzisz na zapleczu w firmie na telefonie - nie ma wifi ale
źródło: image
Pobierz

Hej Wykopki, mój fachowiec od mebli leci trochę w kulki z terminami. Szafy, łazienki, kuchnia - wszystko miało być na koniec lutego a dopiero skończył kuchnie składać. Na łazienki i szafy nawet pomiarów jeszcze nie wziął i zapowiedział się, że przyjdzie jakoś 2-3 tygodnie po świętach.
Znając gościa - 3 tygodnie po świętach na zwymiarowanie, później 2tygodnie na "projekt" i nastepnie 2tygodnie na zamówienie i 2 tygodnie na znalezienie terminu. Wszystko przy pomyślnych wiatrach daje nam jakies 2-3miesiące od teraz. Do końca kwietnia musimy zwolnić obecne mieszkanie, więc zaczynamy kombinowac czy nie skręcić czegoś samemu. Z meblami styczność tyle co składanie gotowców z vox/ikea/castorama. 2 lewych rąk mimo to nie mam, trochę się bawiłem w remonty.
Pytanie: dla lajka bez doświadczenia ogarnięcie mebli do łazienki/ szaf do pokoi to ciężki temat? Myślałem o zamawianiu w lokalnej hurtowni lub z hurtowni online np. juan.
Jeśli jesteś z Default City to sprawdź o-w meble lub Flex meble, obie hurtownie mają konfiguratory online w których projektujesz tylko wymiary zewnętrzne mebli a reszte nawiercają i formatkują oni, później składasz wszystko na mimośrody jak meble z Ikei.
Można też
Polecam