Wpis z mikrobloga

Jakoś przy okazji tego znaleziska spędziłem chwilę na nostalgicznym przeglądzie historii, jaka tu się zadziała, z perspektywy wykopka neurotycznie plusującego i wykopującego ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Pamiętam jak jeszcze przed tym, jak założyłem konto (a może nawet miałem inne, już nie pamiętam) wypok to było miejsce raczej pluralistyczne, choć spolaryzowane. Teraz? Pierwsza rzecz jaka ciśnie się na usta to jak bardzo dominuje tu teraz jedna strona sceny, tylko pierwszy raz jest to narracja raczej prorządowa. Jest to dla mnie ciekawe jak szybko zmieniło się nastawienie. pamiętam czasy gdy po pierwszych rządach pisu było sporo tu ładowanej nadziei w platformę, a potem po dwóch jej kadencjach zaczął się ten dziwny suw ku myśleniu "może jednak pis nie jest taki zły?" (pamiętam, jak nawet ktoś tu forsował narrację, że w sumie Kaczyński to taki konserwatywny liberał). Teraz po podwójnym pisowskim eksperymencie, platforma mimo braku wielkich osiągnięć (a raczej selektywnej mimikrze poprzedniego rządu) dostaje jakiś olbrzymi kredyt zaufania tylko dlatego że "nie są pisem".

Stara ekipa chłopskorozumowych wolnościowców (do których sam się zaliczałem) i ten core wykopu gdzieś uleciał (może dlatego że część oszołomów poszła na Hejto czy gdzieś tam, nie śledziłem tego) albo po prostu wypaliła się (albo po prostu dorosła, bo sam krul korwin nadal coś tam p------i, ale już nie traktuje się go jak przed laty jak jakiegoś memicznego guru, raczej wykręconego proputinowskiego dziadka).

Szczerze? Tęsknię za starymi czasami kiedy można było pośmiać się z obu stron, jak jeszcze polaryzacja nie w-----a się bez mydła i tu, bez etykietowania od razu jako "lewak" czy "prawak" (z drugiej strony nie zwracałem specjalnie uwagi na jakieś aferki neuropejskie czy banhammerowe problemiki konserw), bo wszyscy i tak spotykaliśmy się na podpuszczaniu Wałęsy, zanim się stąd usunął.

Może to tylko nostalgia i fakt że sam mentalnie zdziadziałem, może to też przez to, że już rzygam polackim konfliktem wewnątrzspołecznym na bazie duopolu... ale coraz częściej zapominam, że na wykopie była jeszcze naprawdę gruba warstwa poza polityką i całym tym syfem. A ciężko tu obecnie coś znaleźć poza toksykami (i tak, sam bym siebie do tego grona już też zaliczył) ( ͡º ͜ʖ͡º)

Kiedyś to było.

#wykop #neuropa #4konserwy #wykop40plus #wgw #nostalgia A TAGI NADAL NIE DZIAŁAJĄ. #polityka
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach