Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 129
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Jarusek No ale konkretnie - przeczytałeś tę ustawę? Albo chociaż przepuściłeś ją przez jakiś LLM, żeby zobaczyć, co faktycznie zawiera? Bo jeśli nie, to trochę słabo wygląda zarzucanie komuś "bycia przeciw obniżce VAT".
  • Odpowiedz
@walciak: nigdzie nie napisałem że jestem przeciwny xd
@Jarusek to w takim razie jesteś na poziomie Brauniarzy xd

btw, takie stare konto, ale aktywne od jakichś 3 lat, oczywiście na tagach polityka xd.
  • Odpowiedz
@ziomal1234: ja nie czytałem, nie mam zdania, jestem ciekawy dwóch stron. Także daj znać dlaczego Konfederacja była przeciw. Ja kojarzę Konfederację ze zdrowym rozsądkiem i obalaniem bandy czworga więc chętnie się dowiem.
  • Odpowiedz
@Jarusek Ja tu w ogóle nie rozstrzygam, czy Konfederacja ma rację, czy nie - to nie jest kwestia "bycia za albo przeciw nim", bo mam to w nosie.
Chodzi mi tylko o rzetelność. Jeśli ktoś sprowadza całe głosowanie do hasła "byli przeciw obniżce VAT", bez pokazania, co dokładnie było w tej ustawie i dlaczego ktoś mógł ją odrzucić, to jest to zwyczajnie manipulacja albo przynajmniej duże uproszczenie.

Zresztą historia już pokazała
  • Odpowiedz
@Jarusek tak jak w 90% konfederacja ma rację, tak tutaj nie rozumiem tego sprzeciwu. Pewnie będą nawijać makaron, że państwo ma możliwości obniżyć nie tylko o 1,2zl, ale stać ich żeby zejść poniżej 5zl lub inne fikołki.
  • Odpowiedz