Wpis z mikrobloga

przepisy sa takie

@Pawel993: Przepisy są kurvva takie, że ma jechać DDR-ką, jeżeli jest zgodna z jego kierunkiem ruchu, tak? To nie odwracaj kota ogonem, bardzo Cię kurvva proszę. Bo jak takich debili w obcisłych majtkach też mam od z-------a w okolicy, też jadą w takim samym stylu ()
  • Odpowiedz
@dariusz_94: Znowu to idiotyczne szczucie i antagonizacja. 50 innych prawidłowo jadących rowerzystów zignorowałeś i nie wrzuciłeś do internetu, ale tych jedynych łamiących przepisy już tak. A ze przy okazji telefonik w łapie, co jest o wiele poważniejszym wykroczeniem, to już nieistotne.
  • Odpowiedz
@Massad: A co to ma za znaczenie, skoro masz poziome? I to tak wyraźne, że tylko debil (na zdjęciu dwóch) nie zauważy?

@kolejne_juz_konto: To, że jak znaki pionowe są zasłonięte, to zgodnie z prawem jest to chodnik. Takie mamy przepisy.

Dzięki temu przy różnych remontach można zasłonić znaki pionowe i nie trzeba zaklejać
  • Odpowiedz
To wyobraź sobie, że nasi kochani drogowcy dają znak A-7 pomiędzy drogą z pierwszeństwem, a DDR. I zastanawiaj się, masz pierwszeństwo, czy nie?

@3wolny: No wtedy nie mam, nie ma się nad czym zastanawiać.
  • Odpowiedz
Przepisy są kurvva takie, że ma jechać DDR-ką, jeżeli jest zgodna z jego kierunkiem ruchu, tak? To nie odwracaj kota ogonem, bardzo Cię kurvva proszę. Bo jak takich debili w obcisłych majtkach też mam od z-------a w okolicy, też jadą w takim samym stylu ()

@kolejne_juz_konto: no to trzeba zmienic przepisy zeby zbliżając sie do przejazdu dla rowerów rower miał pierwszeństwo
z reszta samochody tez jeżdżą
  • Odpowiedz
no nie, nie traci pierwszeństwa w magiczny sposób. Wszystko zależy od konkretnego przejazdu:

@czeslav87: czesto jest tak że jest droga dla rowerów i przy ulicy znaczek jest przekreślony i są normalne pasy, wiec trzeba zejść, rozejrzeć sie, przeprowadzić rower przez pasy i za pasami zaczyna sie znowu droga dla rowerów xd

mało jeździsz rowerem wiec absurdów urzedniczych nie widzisz
  • Odpowiedz
Ja nie jestem jakimś zapalonym kolarzem i jeżdżę po ścieżkach, ale jak od początku marca już 3 stare baby mi wjechały pod koła rowerami na ścieżce rowerowej jak ciśnąłem po 25-30km/h, to ja się nie dziwie że oni po drodze jeżdzą xD

One włączały się do ruchu i oczywiście to była moja wina że w nie wjechałem, bo się nie zatrzymałem żeby je puścić xD

@aukolb: Rozumiem twój ból. Ja
  • Odpowiedz
A co to ma za znaczenie, skoro masz poziome? I to tak wyraźne, że tylko debil (na zdjęciu dwóch) nie zauważy?

@kolejne_juz_konto: Ma kluczowe znaczenie

Prawidłowo oznakowana droga rowerowa musi być oznaczona znakiem pionowym C-13. Namalowany na nawierzchni drogi rowerowej znak poziomy P-23 jest tylko powtórzeniem, bez znaku pionowego C-13 nie ma on żadnej mocy (wyjątek stanowi pas rowerowy wyznaczony w jezdni, ale to temat na osobny materiał). Kolor nawierzchni rzekomej drogi
  • Odpowiedz
@dariusz_94: Niestety droga rowerowa obok została wykonana ze słabej mieszanki składającej się tylko w 99% z materiałów odpowiednich dla opon rowerów szosowych o szerokości 8mm. Z badań przeprowadzonych na Stravie wyszło że jadąc nią zamiast jezdnią traci się zawsze 0,0017s na każde 10km trasy. Nie dziwię się rowerzystom ze zdjęcia że z niej nie korzystają.

• Odpowiedz
@rav2: Ponawiam pytanie wyżej, to jak na ścieżce rowerowej 25-30km/h to za szybko, a na drodze nie wolno bo obok jest DDR, to gdzie ma ktoś sobie pojeździć szybciej lub zrobić trening?
  • Odpowiedz