Wpis z mikrobloga

@PremeditatioMalorum: P---------e kotka za pomocą młotka!

Nigdy nie miałem samochodu (bo albo nie potrzebowałem, albo nie miałem gdzie parkować), większość życia spędziłem jako singiel. W przeciągu ostatnich 6 lat piłem a-----l 4 razy.

Szukanie głupich wymówek żeby usprawiedliwić brak kontroli nad swoich życiem. Jakie to słabe.
  • Odpowiedz
@groman43: a jak robisz duże zakupy? Poważnie pytam bo ja np mam prawko od 18 roku życia i swoje auto jakoś odkad skończyłem 20 lat. Jak chcesz kupić 6 butelek wody, karton mleka i takie zakupy większe na tydzień to jak to ogarniasz do domu? Pytam czysto z ciekawości to nie jest atak
  • Odpowiedz
sie wykopki na mema zesrały...

@Kogutt Dokładnie, to tylko mem, a usprawiedliwianie alkoholizmu jest fajne.

Wystarczy, że jedna osoba usprawiedliwi weekendowe chlańsko tym memem i bedzie jedna osoba za dużo.
  • Odpowiedz
a jak robisz duże zakupy?

@profaza: wystarczy mieć Lidla pod blokiem i plecak, poza tym robisz małe zakupy codziennie/co dwa dni. Nie każdy pije butelkowaną wodę, a napojki to tak samo, przecież to jedna duża butelka/karton na dwa/trzy dni.

@PremeditatioMalorum: zesrali się o memika xD

• Odpowiedz
@profaza: Mam prawko, stać mnie na auto, nie mam żony, nie piję alko. Auta w ogóle nie potrzebuję od lat. Nawet nie wiem jak się korzysta z komunikacji miejskiej i taksówek, bo ani razu nie miałem potrzeby z tego skorzystać – 100% moich podróży jest na rowerze.
Kilka sklepów mam blisko. Na rower można wpakować cięższe zakupy. Po jeszcze większe zakupy można pojechać na rowerze z przyczepką. Gdy są jeszcze
  • Odpowiedz
@profaza: zawsze mieszkałem blisko spożywczaka ( ͡° ͜ʖ ͡°) tak po prostu wyszło.

Nie twierdzę, że samochód nie jest czasem potrzebny, bo moim zdaniem to nieprawda. Ale jak już potrzebowałem, to za cholerę nie miałem gdzie parkować. Dlatego nigdy się nie zdecydowałem.

Prawko oczywiście mam.
  • Odpowiedz
  • 11
@groman43 powiedział facet który nigdy nie miał samochodu xD ty to za to masz świetną kontrolę na swoim życiem, jak tam tramwaj, przyjechał czy się spóźnił a ty razem z nim?
  • Odpowiedz
@PremeditatioMalorum: Odpowiadam na mema i ponieką zgadzam się.
A-----l ? 10/20/30zł i jest Ci zajebiscie, 0 wysiłku w to włożonego od chodzić do pracy /zbierać złom.

A co by byc szczęśliwym jako normalny człowiek ? Jakieś wyjazdy, duże cele, projekty wszystko co ciężko zrealizować, nie stać cię na to, plan się wywali bo choroba czy inne kłody pod nogi i wracasz do codziennego marazmu. Mijają CI szarę dni bo z
  • Odpowiedz
eh Polaczki to tylko mordy zalać alkoholem potrafią, co to za żałosny naród

@adam-yxz: Co ja poradzę że świat na trzeźwo jest nie do przyjęcia? ¯\(ツ)/¯

@profaza lol, chłop bez samochodu nie umiałby zrobić zakupów xD Ja mam coś takiego jak PLECAK, niesamowita rzecz, polecam. Nie robie nigdy zakupów na cały tydzień i jakbym miał samochód to też bym nie robił xD Biedronkę mam blisko, jeszcze bliżej mam piekarnie
  • Odpowiedz
@profaza: moja rodzina całe życie bez auta i zakupy robiło się po prostu częściej, nigdy nie było potrzeby kupowania kartonów czegoś na zapas. takie życiowe uzależnienie od auta swoją drogą jest pocieszne - moją znajomą spotkała tragedia, bo zdechło jej auto a musiała zrobić zakupy. napisała więc na fejsie dramatycznego posta, żeby ktoś ją przewiózł z zakupami. ani nie wpadła na pomysł, żeby zamówić taksówkę, ani, żeby kupić tylko, co
  • Odpowiedz