Wpis z mikrobloga

Macie coś do polecenia co bardzo wciąga i nie chce się spać?

Z tych które mnie wciągnęły mniej lub bardziej to:
Dom z papieru
Turbulencje
Lucyfer
Squid game s1
1670
Daredevil

Właściwie są to całkiem różne produkcję, ale oceniłbym je mniej więcej w przedziale 7-10/10.

#seriale
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 2
@SerwerZKartofla: Dr house genialny ale nie wciąga i widziałem dwa razy, a breaking bad też obejrzałem ale dla mnie tragiczny serial, ma elementy wspaniałe i może dlatego ciągle zyskuje. Jak chłopacy z baraków np.

Lie to me obczaje.
  • Odpowiedz
@raseri: breaking bad bylo dobre. Jeżeli jednak szukasz czegoś super to polecam utopię. Wersja oryginalna UK. Tej nowej USA nie widziałem. No ale zapewniam, że serial świetny i naprawdę zabierze. Jak coś na spokojnie to AHS. Též bardo dobry serial który przyciąga uwage, ale to trzeba już na spokojnie.
  • Odpowiedz
  • 0
@ragnarok-asgartus: ciekawe że utopia ma na filmwebie średnia 8.2 i 30 tysięcy ocen a nie wyświetla jej w top 500. Gorsze produkcje z mniejszą liczbą ocen są.
Podobnie na IMDb ale tam był zawsze syf.
  • Odpowiedz
  • 0
@Cozwykopem: prison break to dla mnie poziom breaking bad czy the walking dead czyli chłam. Rozumiem że komuś może się podobać, tak jak teraz wszyscy są zachwyceni stranger things, ale ja nie lubię rzeczy nielogicznych lub nielogicznych w świecie w którym dzieje się akcja. Oprócz tego wiadomo oceniam co mi się podoba, grę aktorską, montaż, muzykę itd. i tym sposobem BB ma u mnie 5/10 a TWD 1/10 ( ͡
  • Odpowiedz
  • 0
@ragnarok-asgartus: raczej na rankingi patrzę dokładnie z takim samym zamiarem z jakim zadałem pytanie tutaj. Więc jak sprawdziłem o czym jest utopia to zdziwiłem się że nie słyszałem a serial powinien być wysoko w rankingu.
I wiele pozycji w rankingach nie uwzględniają ale ocen jest np. 5 tysięcy, no ale od utopii (30k) jest przynajmniej kilka które mają zdecydowanie mniej. A tylko rzuciłem okiem.
Serial też nie jest nowy więc
  • Odpowiedz
@raseri: The Boys mi mega siadło, polecam. Z innej beczki to Kompania Braci i Sherlock (od BBC), ale tu odcinki mają po 1,5h więc nie każdemu pasuje

Serial dżentelmeni

@hutnikbobo to ma coś wspólnego z filmem Guy'a Ritchie?
  • Odpowiedz
  • 0
@MuszeZalozycKontoByFiltrowacGowno:.masz bardzo dużo wątków na reddicie czy ogólnie w necie, a ja ci raczej nic nowego nie napiszę bo oglądałem kilka lat temu.

Tym bardziej w kontrascie do takiego Domu z Papieru

Pytasz bo dałem to jako przykład w pytaniu?
To już inne wątki i nie chce mi się rozwijać.
  • Odpowiedz