Wpis z mikrobloga

Wiem, że mnie zaraz zhejtujecie... ale mam iphone 15 pro, 813 cykli ładowania, 87 procent kondycji baterii niby ale już zauważyłem, że bateria mi szybciej ucieka, wczoraj np. 15 procent miałem baterii jak nigdy z resztą bo praktycznie w ogóle nie rozłaodwywuję jej do tego poziomu, ale podłączyłem pod ładowarkę i nagle w ciągu minuty z 15 procent wskoczyło na 21 procent :D dziwne... myślę nad wymianą baterii, mieszkam w mieście gdzie nie ma autoryzowanych serwisów apple, zastanawiam się czy wkładać baterię jakiegoś zamiennika niż oryginał, jest firma JCID polecana przez innych użytkowników i nikt się nie skarży na nią podobno, ktoś wkładał w ogóle w swój iphone baterie zamiennik niż oryginał, warto? Pytam bo nie wiem na co się porywać i liczę na szczere wasze komentarze. #ios #apple #chinskiecuda #iphone #baterie

#ios
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@fiksbo: jak chcesz zamiennik to nie oczekuj autoryzowanych serwisów, zamienniki tez się nadają i działają ok, więc nie bój żaby, w normalnym komisie też zrobią, na yt jest fajny kanał gdzie koleś tez wkłada zamienniki, zmienia pamięc np. ze 128mb na 1 Tb i to wszystko w asmr
  • Odpowiedz
@fiksbo mam dokładnie ten sam problem co Ty. Jak będę miał okazję to oddam go raczej do autoryzowanego serwisu. Tak jak napisał @wychodze_z_friendzone : zaboli raz, ale podziała znowu ze dwa lata. Myślę też o dokupieniu powerbanka na MagSafe. Zaszkodzić nie zaszkodzi, a zawsze w sytuacji podbramkowej może uratować tyłek
  • Odpowiedz