Wpis z mikrobloga

Szanowni Państwo, kochani moi. Włączyłem kamerę, żeby powiedzieć prawdę, uświadomić ludzi, jak to było na tym bandyckim meczu z Albanią, całe te. Ja, Robert Lewandowski, kapitan boży z Barcelony... znaczy się, kapitan reprezentacji, ugółem.

To co tam się działo na tym stadionie w Warszawie, to przechodzi ludzkie pojęcie! To nie był mecz, to było morderstwo! Ci Albańczycy to nie są piłkarze, to są bandyci normalne! Oni po nogach mnie kopali, za koszulkę ciągnęli, w pole karne nie wpuszczali, jak to się mówi, żeby strzelić bramkę. Gdzie był sędzia?! Gdzie jest policja, ja się pytam?! Ja już przygotowałem pismo i dzisiaj wysyłam donos do prokuratury w Nyonie, do UEFY, do prezydenta FIFA i do samego ministra sprawiedliwości. Żeby ten sędzia i ci obrońcy pociągnięci zostali do odpowiedzialności karno-sądowej! Ja sobie nie pozwolę, żeby moje kości, człowieka uczciwego, tak niszczyć!

A ci moi koledzy z boiska... (głębokie westchnienie i ocieranie łzy z policzka). Szanowni Państwo, ci pomocnicy, ci obrońcy, oni w ogóle mi piłki nie podawali! Oni specjalnie to zrobili, z zazdrości, żeby Lewandowskiego zniszczyć, żeby mnie z reprezentacji na bruk wyrzucić! Stoją tylko i patrzą, żeby mnie pogrążyć. Ja sam musiałem biegać po tym boisku od bramki do bramki, jak ten męczennik, jak ten... przepraszam, że tak powiem, osioł. Trener też siedział, patrzył, nic nie zrobił.

I ja wam powiem jedno, kochani moi kibice. Tak dalej być nie może. Ja będę startował na prezesa PZPN-u i zrobię porządek z tym wszystkim. Zlikwiduję te zgrupowania, zlikwiduję tych trenerów. Żeby nie było eliminacji, żeby nie było mistrzostw, żeby Ligi Narodów nie było... żeby nie było niczego! Tylko spokój.

Dziękuję za tę wypowiedź.

#mecz #reprezentacja
Plumit - Szanowni Państwo, kochani moi. Włączyłem kamerę, żeby powiedzieć prawdę, uśw...

źródło: fc601e37-b3b1-40e0-9442-c49b3bb51b0a

Pobierz
  • 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach