Wpis z mikrobloga

Cześć Mirki. Denerwowało mnie, że na rozmowach rekrutacyjnych HR-y często same nie wiedzą, ile wyjdzie "na rękę" przy B2B, a ile na UoP przy nowych wałkach podatkowych i rzucają kwotami z kosmosu.

Zmajstrowałem więc po godzinach "odwrócony" kalkulator dla rekruterów. Wpisują np. "15k netto na fakturze" i w 2 sekundy mają pełny koszt pracodawcy, limity ZUS na 2026 i porównanie z UoP.

Wrzucam to jako tzw. Fake Door, żeby sprawdzić, czy ktokolwiek z HR by za to zapłacił, zanim zacznę pisać zaawansowany backend.

Dajcie znać, czy ten landing page ma ręce i nogi, czy do zaorania. A jak jacyś rekruterzy tu siedzą (wiem, że z ukrycia czytacie!), to zostawcie maila, jak chcecie wczesny dostęp.

**Link: https://www.salarycalcpro.pl/
A jakby ktoś chciał dołączyć do projektu to piszcie śmiało z chęcią z kimś podziałam

#programista15k #b2b #pracbaza #pracait #hr #startup
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop
  • 0
@Zimm3man: Jest natomiast myślałem o stworzeniu czegoś bardziej kompleksowego Bankier policzy Ci proste brutto-netto
Spróbuj tam policzyć: "chcę wynegocjować takie stałe brutto, żeby w NAJGORSZYM miesiącu (jak wpadnę w 32% PIT i pełny ZUS) dostać równe 20k na rękę". Bankier tego nie potrafi.
Staram się zrobić typowy kalkulator do negocjacji ofert: wpisujesz docelowe, gwarantowane netto i od razu masz obok siebie realny koszt dla firmy na UoP i na B2B.
  • Odpowiedz
@HR__: Jak kandydat mówi, że chce ileś tam na rękę to wiesz, że ktoś popełnił błąd i taki nieogarnięty typ za daleko zaszedł w procesie rekrutacyjnym. To ile wychodzi na rękę to albo trzeba policzyć samemu a payroll dopiero to policzy jak trzeba będzie płacić.
  • Odpowiedz
@HR__: jak nie umiesz za pomocą tych darmowych kalkulatorów tego policzyć, to nie nazywaj się inżynierem.

A nie-inżynier na rekrutacji w IT ma u mnie instant wylot, dostanie specjalny zestaw pytań na odsianie ludzi z ulicy.
  • Odpowiedz