Wpis z mikrobloga

#pokazforme #pokazmorde #dieta #keto #chwalesie

-45kg od marca. Od marca zrobiłem ponad 6 tys km rowerem, zachowuje reżim 2000kcal, okno żywieniowe 16/8, regularny sen. Ostatnio rekomponuje swoje makroskładniki, obecnie 200g/40% białka, 55% tłuszczu i 5% węgli. Po wysiłku używam metody węgli celowanych TTD i to dla mnie okazało się strzałem w dziesiątkę.

Opiszę swój dzień bo pewnie będą takie pytania.

Wstaje 5.30, wypijam cytruline i taurynę, siadam na rower i jadę 30km do pracy,po przyjechaniu wypijam monstera/dzika z duzą ilością kofeiny ,o 10 posiłek +/- 1500kcal z przewagą tłuszczu, o 13.30 deser białkowy (najlepsza metoda czyli 90minut przed wysiłkiem dostarczyć odpowiednią podaż białek) o 15 siadam na rower i robię kolejne 30km, staram się jechać wysokowydajne w strefie tlenowej 3-4, a jak się uda to i zahaczam o vo2max. Rano głównie strefa druga. Po zakończeniu wysiłku wypijam koktajl białkowy 30g czystego białka z bananem na mleku migdałowym. I dobijam brakujące białko obiadem. Co drugi dzień siłownia, nie popełniam błędów z ćwiczeniami aerobowymi bo to już mnie dobijało, tylko ćwiczenia siłowe, max godzinka, spacer z psem i o 21-22 lulu. Na koniec biorę ashwagande, omegę 3, suplementuje oczywiście elektrolity, ostropest, kolagen i kreatynę.

Obecnie pracuje jeszcze nad bebzunem,tu najciężej zrzucić sadło ale idzie, średnio kilo na tydzień, dorzucę też ćwiczenia na kałdun, wagę chce zachować bo mi jest dobrze w okolicy 90kg. Dla mnie keto jest świetna dietą, wyniki krwi mam bardzo dobre poza zwiększonym żelazem, stłuszczenie wątroby praktycznie się wycofało, kondycji nigdy nie miałem lepszej. Polecam ten stan :) aha według zegarka mam ponad 1200kcal deficytu ale szczerze to zupełnie tego nie odczuwam. 41 lat 186cm/95 kg masy.
Kick_Ass - #pokazforme #pokazmorde #dieta #keto #chwalesie

-45kg od marca. Od marca ...

źródło: 1000008323

Pobierz
  • 145
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kick_Ass: Gratulacje.
Kiedyś zaczęłam jeść aszpagandę, 1 tabletka. Dziwnie się poczułam ale ok, nie skojarzyłam po czym, na drugi dzień też jedna tabletka i dosłownie po paru minutach czułam sie jak pijana, miałam zawroty głowy totalne. Po 20 minutach minęły. Nie dla każdego jest to dobre, dla mnie nie.
  • Odpowiedz
  • 2
@arinkao: wiesz, nie wiem jak z reakcjami fizjologicznymi ale mnie ona kosmicznie uspokaja. Czuje taki wewnętrzny spokój i nawet gniew jest powierzchowny, ciężko mi wykrzesać w sobie jakąś agresję.
  • Odpowiedz
  • 5
@conamirko: wszystko pomaga oczywiście, głównie to zasługa keto, bo wpierw przyszły szybkie efekty na wadze, potem euforia wjechała i poszło z górki. Suple pomagają oczywiście, ale nie wiem czy nie bardziej na główkę niż realnie coś dają xD
  • Odpowiedz
@Kick_Ass: Gratulacje! Cytrulinę lepiej 0,5-1h przed treningiem wziąć siłowym zamiast rano- większy przepływ krwi przy "pompie", to szybsza regeneracja i nawet trening lepszy.
  • Odpowiedz
@Kick_Ass:
zachowuje reżim 2000kcal,
o 10 posiłek +/- 1500kcal z przewagą tłuszczu,
o 13.30 deser białkowy
Po zakończeniu wysiłku wypijam koktajl białkowy 30g czystego białka z bananem na mleku migdałowym.
I dobijam
  • Odpowiedz