Wpis z mikrobloga

Szukam trailowych butów do chodzenia po górach na nadchodzący sezon. Chciałem kupić Merrell Agility Peak 5, ale są dość ciężko dostępne w moim rozmiarze i czarnym kolorze.

Możecie polecić jakieś inne buty, które są równie dobre? Zależy mi na dobrej przyczepności, oddychalnosci i oczywiście wygodzie.

#trekking #gory #sport #tatry #pytaniedoeksperta
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@arowsky: Jak będziesz chodził w Tatry Wysokie czy ogólnie jakis teren bardziej skalny niż leśny to LaSportiva TX4 moge polecic.
Sam ich używam chyba z 3 lata i nigdy mnie nie zawiodły. Zrobiłem w nich Martinkę na Gerlach, Kończystą, Łomnice czy pod schronisko Tete z 25kg plecakiem i wiele wiele innych dróg.
Po 30-35km, stopy mnie nie bolały, miałem zero otarć. Jedyna mała wada to to, że czasami mi się
  • Odpowiedz
@quescik1: W moim przypadku TX4 nie siadły, bo były jakieś wąskie i ciasne. Natomiast dużo lepiej czuję się w Scarpa Mescalito. Ostatnio chodziłem też na lekko po Tatrach w Salomon Genesis i też było bardzo wygodnie i komfortowo. Podeszwa Salomona nie trzyma tak dobrze mokrej skały jak Vibram, ale to drobnostka. Mimo wszystko mogę but polecić, szczególnie że jest świetnie amortyzowany i lekki.
  • Odpowiedz