Szukam trailowych butów do chodzenia po górach na nadchodzący sezon. Chciałem kupić Merrell Agility Peak 5, ale są dość ciężko dostępne w moim rozmiarze i czarnym kolorze.
Możecie polecić jakieś inne buty, które są równie dobre? Zależy mi na dobrej przyczepności, oddychalnosci i oczywiście wygodzie.
@arowsky: Jak będziesz chodził w Tatry Wysokie czy ogólnie jakis teren bardziej skalny niż leśny to LaSportiva TX4 moge polecic. Sam ich używam chyba z 3 lata i nigdy mnie nie zawiodły. Zrobiłem w nich Martinkę na Gerlach, Kończystą, Łomnice czy pod schronisko Tete z 25kg plecakiem i wiele wiele innych dróg. Po 30-35km, stopy mnie nie bolały, miałem zero otarć. Jedyna mała wada to to, że czasami mi się
@quescik1: W moim przypadku TX4 nie siadły, bo były jakieś wąskie i ciasne. Natomiast dużo lepiej czuję się w Scarpa Mescalito. Ostatnio chodziłem też na lekko po Tatrach w Salomon Genesis i też było bardzo wygodnie i komfortowo. Podeszwa Salomona nie trzyma tak dobrze mokrej skały jak Vibram, ale to drobnostka. Mimo wszystko mogę but polecić, szczególnie że jest świetnie amortyzowany i lekki.
Dlaczego ludzie dziękują zatrzymującym się samochodom na pasach, przecież to nie jest żaden akt łaski tylko gdyby nie ten obowiązek wprowadzony ileś tam lat temu to byłby dalej dziki zachód jak był kiedyś
Możecie polecić jakieś inne buty, które są równie dobre? Zależy mi na dobrej przyczepności, oddychalnosci i oczywiście wygodzie.
#trekking #gory #sport #tatry #pytaniedoeksperta
Sam ich używam chyba z 3 lata i nigdy mnie nie zawiodły. Zrobiłem w nich Martinkę na Gerlach, Kończystą, Łomnice czy pod schronisko Tete z 25kg plecakiem i wiele wiele innych dróg.
Po 30-35km, stopy mnie nie bolały, miałem zero otarć. Jedyna mała wada to to, że czasami mi się