Wpis z mikrobloga

Kilka dni temu wrzuciłem posta mocno krytykując gre, ale odpaliłem ją ponownie po 2 patchu - chyba w poniedziałek na #ps5 i musze powiedziec, ze absolutnie mnie wbila, najgorzej ze im dłużej sie gra, to wkreca sie jeszcze mocniej. Oceny streamerow / recezentow, jezeli byly bazowane na 4-5h gry to teraz rozumiem dlaczego była taka krytyka.

Uwielbiam ten swiat, otwarty, ogromny, z mozliwoscia zwiedzenia, cieszenia sie widokami, rozwiazywania puzzli (sa niektore zablokowane przez fabularne misje, ale to az tak nie przeszkadza), kazdorazowo jak robie nowe rzeczy w Abyssie / Otchłani to robie pauzy, zeby sie najarac widokiem, jest genialny! Dla mnie na ten moment najwiekszy minus tej gry (po ok 30h) to jest grafika na PS5 - po prostu nie powinna się wydarzyć, ale po przyzwyczajeniu aż tak nie irytuje, dla mnie gierka jest turbo kozak i czuje jeszcze 150h+ w nią lekko.

#crimsondesert
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dunno: Jest lepiej niż w weekend, to napewno 😀 Na ps5pro warto włączyć w ustawieniach grafiki gry 120 FPS (wcześniej tej opcji nie było), a ogólnie warto przestawić suwak przyspieszenia kamery na 100. Po tych zabiegach gra jest znacznie bardziej responsywna.
  • Odpowiedz
„Recenzenci”

@Anomalocaracid: ale zobacz, i OP i inny mireczek w innym wpisie mocno skrytykowali grę po pierwszych wrażeniach. Obaj zdanie zmienili. To nie żadna domena "recenzentów".

Zresztą w temacie recenzji - trochę narzekań zapewne słusznych, skoro już popaczowali niedociągnięcia/usprawnienia. A że - pomijając kwestie techniczne - nie wszystkim się gra podoba to też nic dziwnego. Część na pewno miała inne oczekiwania (fabuła, rpg) i takie tam. A część uznaje grę
  • Odpowiedz
tak samo było ze star wars outlaws. „Recenzenci” ustawiali najłatwiejsze ustawienia i atakowali że gra denna a nie wyszli poza prolog

@Anomalocaracid: Co? Recenzenci to akurat w miarę łagodnie ją przyjęli - gorzej na youtube/twitch
A sama gra mocno średnia. Skradanka dla dzieci.
  • Odpowiedz