Wpis z mikrobloga

Właśnie przed chwilą dowiedziałem się, że kardiologa nie ma i mam się umówić na inny termin. Inny termin jest za dwa miesiące. Ja bez tabletek na nadciśnienie zdechnę i muszę iść kur*a prywatnie żeby mi je przepisali. Dzwonię i mogę podejść dziś o 11:00 (czyli za 1.5h xD) Dziękuję czci godny panie dokturze!
#lekarz #nfz #zdrowie #serce #kardiologia #leki
  • 44
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 350
@Jodlaaaa: to recepty nie jestes w stanie sobie gdziei ndziej zalatwic? jak nie masz znajomsoci to przeciez u normalnej rodzinnej mzona to ogarnac, zachodzisz mowisz ze masz termin za pol roku a tabletek ktorych uzywasz i masz na to kwity potrzebujesz od teraz, za ciezka rozkmina?
  • Odpowiedz
@Jodlaaaa: hmm, gdyby tylko istniało takie coś jak lekarz rodzinny i dało się nie chodzić do kardiologa po przepisanie tabletek na tak rzadką i skomplikowaną jednostkę chorobową jaką jest nadciśnienie... I od razu jakie mniejsze kolejki by były, bo 50% wizyt na tym własnie polega btw
  • Odpowiedz
@Vaerlin: Wystarczy że od lekarza specjalisty dostaniesz stosowne zaświadczenie o lekach branych na stałe, przedłożysz je w rejestracji swojego lekarza rodzinnego i nastepnego dnia masz stosowną receptę. No ale to trzeba trochę pomyśleć, a po co jak można się pożalić na vipoku i reszta lemingów pogłaszcze po główce.
  • Odpowiedz
@Jodlaaaa: gdyby istniał tylko farmaceuta który może ci przedłużyć te leki lub lekarz rodzinny... Przez takich jak ty leczących się na nadciśnienie u kardiologa te kolejki są zapchane. Tfu.
  • Odpowiedz
@Jodlaaaa: wiesz, że jak masz leki na stałe to aptekarz(tak w aptece) może Ci wystawić receptę? Nie wiesz bo po c--j jak masz chorobę od której można "zdechnąć"
  • Odpowiedz
No ale to trzeba trochę pomyśleć, a po co jak można się pożalić na vipoku i

@Wiskoler_double: tak, zawsze warto słabego kopnąć w dupę, że czegoś nie wie, nie da rady, a że system jest przeciwko to normalne
  • Odpowiedz
@Wiskoler_double: w kontakcie lekarz-pacjent to lekarz występuje z pozycji autorytetu. To on powinien doradzić jaka jest właściwa ścieżka. Jeśli wcześniej OP chodził do kardiologa po tabletki które mógł mu przepisać rodzinny, to OP został naciągnięty przez nieuczciwego lekarza.
  • Odpowiedz
Wystarczy że od lekarza specjalisty dostaniesz stosowne zaświadczenie o lekach branych na stałe

@Wiskoler_double: Ostatnio internista mi przepisał leki bez żadnego zaświadczenia. Chciał tylko zobaczyć poprzednią receptę w IKP.
Leki na nadciśnienie to i bez tego przepisze.
  • Odpowiedz
@Jodlaaaa: Specjalista to jest ci potrzebny do dobrania leków i kontroli ich skutków / ogólnego stanu choroby, planowania zabiegów i tak dalej. Jak już sobie dobierzesz lek, to bierzesz kwit o lekach stale zażywanych (różnie przychodnie podchodzą, niektóre takiego wymagają co roku, inne ręką machają, też zależy co się konkretnie bierze) i sobie w swojej przychodni to ogarniasz. Przez internet kolejne recepty zamawiasz.
  • Odpowiedz
Ja bez tabletek na nadciśnienie zdechnę i muszę iść kur*a prywatnie żeby mi je przepisali.

@Jodlaaaa: ty jesteś jakiś nieporadny? Do leczenia nadciśnienia do kardiologa? I to po przedłużenie recepty? Przecież to robi rodzinny
  • Odpowiedz
Ja bez tabletek na nadciśnienie zdechnę

@Jodlaaaa: skoro bierzesz je regularnie to od kardiologa bierzesz zaświadczenie, zanosisz do rodzinnego i ten wypisuje ci recepty
  • Odpowiedz