Aktywne Wpisy
Esior +65
Właśnie przed momentem widziałem jak mądre głowy debatowaly w tvn24 jak do tego doszło że najprawdopodobniej Miszalski wyleciał razem z całą radą miasta. Do jakich wniosków doszły ów mądre głowy? Otóż według mądrej Pani profesor dr (pewnie też habilitowanej) największym czynnikiem i kroplą która przelała czarę goryczy był filmik na którym Miszalski tańczy na dachu urzędu miasta xD Czaicie? Nie obsadzanie spółek miejskich kolesiami z platformy czy też blyskotliwa kariera Szczęsnego Dyzmy.
bezkonta +23
Skąd u was taki ból d--y o tę akcję? Niech się ludzie cieszą. Dajcie się ludziom pocieszyć w tym smutnym jak kij świecie. Lepsze to, niż kolejne kłótnie i wojny. #latwogang

#ateizm #religia #wiara #filozofia
Jest tez teoria, ze wszechswiat powstal z czarnej dziury.
A najprawdopodobniej nigdy sie tego nie dowiemy i nie mam nic przeciwko. Tak po prostu jest
albo cokolwiek innego, może nawet siedzimy w czarnej dziurze a nasz big bang był momentem kiedy ta się zapadła.
Fizyka nie ma narzędzi do badania tego co było przed czasem i przestrzenią.
Absolutnie nie chcę tu zmieniać niczyich przekonań - jednym wystarcza świadomość, że to co jest miało kiedyś swój początek i koniec, inni zaś chcą wiedzieć kto to wszystko zapoczątkował
...idąc tym tropem mogę zapytać,
Te teorie nic nie wyjaśniają, bo nie odpowiadają na pytanie kto stworzył to co wybuchło, a jeżeli kwanty fluktuowały to kto to zaprojektował tak by fluktuowały. Zawsze będzie kolejne pytanie.
Bóg to moment w którym załamujemy logikę naszego świata, bo to
A na codzien sie przestałem tym przejmować ¯_(ツ)_/¯
@korell jesli nazwiesz jabłko bogiem, to nadal nie zmienia faktu że jest jabłkiem. Nazywanie praw przyrody bogiem to ucieczka "wierzących" przed przyznaniem że zadnego boga nie ma.
otóż nie.
Gdy u góry niebo nie było
Dla mnie odpowiedź tkwi w matematyce i fizyce dla ciebie w jakimś wyimaginowanym stwórcy.
Możemy się tu zacząć lizać po jajach z kolegami @Afrobiker @Hrjk
Tylko co to ma wspólnego z moim pytaniem?
To zaden argument.
Tak samo uzasadniano chyba każde zdarzenie na świecie, dopóki nie znaleziono ich wytłumaczenia. Wschody i zachody słońca, komety, zarazy, powodzie oraz błyskawice. Wiec czemu teraz miałoby byc
Bereszit bara Elohim et haszamajim we'et ha'arec
Bóg stworzył niebo i ziemię a nie wszystko