Wpis z mikrobloga

Jaką czołówkę polecacie? Może być np. sofirn z #aliexpress bo mam jakieś ich latarki i sobie chwalę. Moje wymagania to z tym dodatkowym paskiem przez głowę tzw. irokez(?) i aby latarka była centralnie, bo wiem, że są takie co rzucają światło z boku jak np. Sofirn hs42. I to chyba tyle, nie wiem co jeszcze może taka czołówka mieć.
#latarki
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Vadzior: tania nie jest ale robi robotę taki Brennenstuhl ma fajną funkcje zapalania i gaszenia przez machnięcie ręką bez dotykania

Ustawiamy kąt świecenia może świecić prostu albo nawet pod same nogi

no i na wymienne uniwersalne 18650
  • Odpowiedz
@Catmmando: 170zł za latarkę jak chińskie za 40zł?
brak wodoszczelności, niska moc, najgorszy możliwy typ optyki, firma krzak. Nie troluj kolegi
  • Odpowiedz
@Catmmando: ale ty wiesz, że te chińskie latarki są testowane pod tym względem i te co się poleca sa polecane na podstawie niezależnych testów? oczywiście, że nie wiesz. bo się wypowiadasz w temacie o którym nic nie wiesz.
po co komuś doradzasz w dziedzinie o której masz zerową wiedzę?

wiesz, ze tu masz ~polowe mniej lumenów zależnie jak sobie optykę ustawisz? pewnie też nie.

nie jest tania, ale jest na poziomie latarek za
  • Odpowiedz
  • 0
@modzelem: Miałem okazję przymierzyć (kolega ma) i nie pasuje mi w niej to, że światło pada z boku, a nie centralnie. Wiem, że można ją odczepić i mieć wygodną ręczną latarkę ale jednak szukam czegoś dedykowanego jako czołówka. Zwykłe klasyczne latarki mam.
  • Odpowiedz
@Vadzior: HS22 to dosyć specyficzna latarka.
Ledy do bliży pozwalają na zmianę temperatury barwowej, ale jakoś dziwnie je dobrali: ciepłe mają wysoki współczynnik oddawania barw a zimne niski więc im chłodniej tym gorsze CRI (ale lepsza efektywność energetyczna).

hs22 nie ma czerwonego światła jak inne, nie wiem czy używasz.

w samych lumenach wielkich różnic nie zobaczysz pomijając różnice w CRI(hs42 ma do bliży wysokie tylko) i
  • Odpowiedz
  • 1
@Vadzior: nie polecam się na przyszłość jak będziesz miał zastrzeżenia xd

Swoją drogą możesz pomyśleć o ogniwie 4Ah bo już są od jakiegoś czasu takie 18650.

Tak samo jak z tego co kojarzę 21700 są już nieco ponad 6Ah a nie tak dawno 5 był Maks.
  • Odpowiedz
  • 0
@10129: nie nie, zastrzeżeń mieć nie będę, fajnie mi to opisałeś, pooglądałem filmy i hs21 jest spoko, bardzo podoba mi się ten system przekręcania między trybami jak pokrętłem, a do tego czujnik zbliżeniowy. Trybów też jest sporo, w tym światło czerwone. Myślę, że nie będę rozczarowany. Jedyny minus to spora waga, ale przeżyje, po to jest też ten środkowy pasek aby to leżało dobrze. A i cena była spoko, wczoraj
  • Odpowiedz