Wpis z mikrobloga

Wzruszyła mnie historia o tej biednej osobie co ma 3 mieszkania.

Ponizej rozwijam w jakie piekło zamieniloby się życie tej osoby jaki wszedł prawdziwy kataster.

1. Sprzedajesz dwa.
2. Masz na koncie 1mln zł.
3. Wsadzasz na ETF z ekspozycja na cały świat.
4. Robią średnio 8% rocznie = 80k zł.
5. Płacisz te belkę
6. Zarabiasz 5500 zł miesięcznie.

Ojej, jakie ciężko jest twoje życie, pozwól, że uronię łezkę nas twoim ciężkim losem.

#nieruchomosci #gielda
Czoso - Wzruszyła mnie historia o tej biednej osobie co ma 3 mieszkania.

Ponizej roz...

źródło: 1000056045

Pobierz
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Czoso to świetnie pokazuje jaki jest poziom odklejki elity politycznej, która nie kręci się wokół innych ludzi, niż wokół innych przedstawicieli elity politycznej. Wszyscy jego znajomi mają minimum po 10 mieszkań, także w jego mniemaniu ci „biedniejsi, o mniejszych dochodach” pewnie mają ze 3 maks…
  • Odpowiedz
@Czoso: po prostu przydał by się taki rekwizyt podczas wywiadow tzw. "plaskacz" aby jak ktoś za bardzo odpływa zayebac mu plaskaczem aby się ogarnął że achyba jednak pier... Jak potłuczony
  • Odpowiedz
@Czoso: i to wasze debilne założenie, że podatek sprawi, że będziecie mogli kupić tanio mieszkania bo wszyscy w popłochu będą je sprzedawać za bezcen xD Kretyni... jedyne co się zmieni to wy będziecie mieć wyższy czynsz za wynajem a państwo dodatkową kasę z podatku...
  • Odpowiedz
@inflacja_biedaku myślę że ludzie liczą, że przestanie się aż tak opłacać akumulacja mieszkań co źle wpływa na cały rynek, niż że ludzie zaczną się mieszkań pozbywać. Wystarczy że przestaną dalej skupować i to już będzie duży sukces
  • Odpowiedz