Wpis z mikrobloga

Diabeł mnie podkusił i wziąłem sobie do światłowodu orange telewizję Extra TV. Pani na infolinii zapewniła mnie, że dekoder 4K Multi będzie działał w dowolnej sieci, niekoniecznie musi to być światłowód z umowy.

Okazuje się, że niestety dekoder działa tylko w sieci z umowy, natomiast ja potrzebuję go mieć w innej lokalizacji.

Pech chciał, że mój smart TV to Hisense i on nie ma aplikacji Orange TV. Na dekoderze nie mogę zainstalować ani uruchomić aplikacji Orange TV ani Orange TV Go.

Jakieś obejście, żeby wygodnie dało się oglądać kanały jak na dekoderze? Google chromecast 4? A może stawiać tunel VPN między sieciami?

#orangetvgo #tvbox #orange #iptv #android #androidtv #telewizjainternetowa #telewizjaonline #telewizja #telewizory #tvstick #chromecast #technologia #hisense #telekomunikacja #smarttv
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ajron_men: ten box od Orange to na androidzie jest? Proponuję spróbować postawić serwer tailscale na łączu z umowy a na dekoderze klienta i wtedy dekoder będzie myślał, że jest w tej samej sieci co dekoder.
  • Odpowiedz
@NitroFuN: raczej tailscale nie jest warte zabawy w tym przypadku. Na papierze może i by zadziałało, ale łącze Orange jest niesymetryczne. W efekcie oglądanie TV przypcha pewnie większość uploadu i będzie słaba jakość obrazu.
  • Odpowiedz