Wpis z mikrobloga

Dobra ekipa, stworzyłem aplikację do zarządzania portfelem, bo już mnie męczył excel.
Coś podobnego do myfund, ale trochę z bardziej intuicyjnym UI.
Plus wiadomo, że robiłem to pod siebie, więc mam tak jak mi najwygodniej :)
Aplikacja dostępna w uczciwej cenie, za darmo:

https://tixterminal.app

Obecnie obsługuje import z:
bossa
mbank
xtb
degiro

Tickery i wyceny brane ze stooq i yahoo. Logowanie przez sso googla, plus możliwość założenia konta.

Wszelki feedback mile widziany.

#gielda
bywaj - Dobra ekipa, stworzyłem aplikację do zarządzania portfelem, bo już mnie męczy...

źródło: Zrzut ekranu 2026-03-25 o 16.20.38

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@mar-kar-583: aplikacja służy do śledzenia performance swojego portfela bez konieczności logowania na konto brokera. Każdy kto ma więcej niż jeden portfel (przykładowo ike i ikze) zazwyczaj śledzi swoje transakcje dodkatkow czy poprzez myfund czy przez Google sheets. Tutaj działa to w podobny sposób plus dostajesz garść przydatnych statystyk i możesz zobaczyć jak radzi sobie portfel w porównaniu do benchmarków.
  • Odpowiedz
@bywaj: jak wchodzę przez safari na ios to nie da się dodać portfela, klikam “utwórz”, w tle pojawia się “tworzę” na ćwierć sekundy i nic się nie dzieje ( ͡° ʖ̯ ͡°)
e: jak zrobiłem konto na maila a nie logowałem się przez googla, to nie widzę opcji przypomnienia hasła
  • Odpowiedz
  • 0
@vejnn: Dzięki za feedback zweryfikuję. Przypomnienia hasła nie, ma bo nie wysyłam maila przy zakładaniu konta, ale zapewne dodam.
  • Odpowiedz
  • 0
@vejnn: Super, w przypadku błędów przy imporcie służę pomocą, próbkę weryfikacyjna mialem dosyć ograniczona, wiec czasem jeszcze pojawiają się nieobsłużone wyjątki.
  • Odpowiedz
@bywaj: Fajne. Sugestie:
- rozwinięcie skrótów po najechaniu na labelkę, bo część mi nic nie mówi
- coś nie tak z wykresem i procentami, najlepszy dzień to +3400%, co na pewno nie miało miejsca, wykres bije SP500 7-krotnie, a aż tak dobrym inwestorem nie jestem ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ale w sumie nie wiem, czy da się zrobić sensowny wykres bez uwzględnienia gotówki, a jej w
  • Odpowiedz
  • 0
@Dorgarag: dziękuje za sugestie (rozumiem, że mówisz o statystykach portfela?). Z wykresami automat może głupieć, gdy źle przetworzył jakąś transakcję (tutaj pewnie cfd lub spółki wycofane/ze zmienioną nazwą) chociaż eleminuję takie sytuacje na bieżąco. Gotówka jest brana pod uwagę przy wykresie MWR, przy wykresie TWR wpłaty i wypłaty nie mają wpływu na stopę zwrotu, to wszystko zależy od metodologii liczenia. Jeśli chciałbyś podzielić się swoim importowanym arkuszem mógłbym zweryfikować potencjalne
  • Odpowiedz