Wpis z mikrobloga

Mam AMS do Bambu Lab P2S i załadowałem sobie dodatkową 5-tą szpulę do podajnika zewnętrznego. Wydruk wyszedł spoko ale wracając z kolei do następnego wydruku z AMS-a drukarka krzyczy mi abym wyjął przewód i filament z dodatkowego gniazda. Czy to normalne? Nie można korzystać raz z AMS-a a raz z dodatkowego slota? Czy coś źle robię? Musiałem fizycznie wyjąć filament z tylu drukarki razem z rurką i dopiero załapał nowy z AMS... #druk3d #drukarki3d #bambulab
art212 - Mam AMS do Bambu Lab P2S i załadowałem sobie dodatkową 5-tą szpulę do podajn...

źródło: 2026-03-25 16_09_59-CR2-Upper_v13 - BambuStudio

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@art212 może dlatego, że AMS cofa filament przy zmianie, a zewnętrzny podajnik nie?
Strzelam na szybko, bo korzystam z A1 i tam tak jest, że trzeba ręcznie wyciągać ten z 5 miejsca.
  • Odpowiedz
@art212: trudno mi sobie wyobrazić jakby ta szpula zawieszona na wieszaku od papieru toaletowego miałaby się sama zwijać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@TomSz: @DeLorean No skoro sam sobie pobiera - więc pomyślałem, że tym samym wałkiem (czy tam czym) chociaż odciągnie ze 2 cm na zasadzie lewych obrotów, żeby sobie miejsce na AMS zrobić :) ale ja dopiero zaczynam przygodę z tym ustrojstwem.
  • Odpowiedz