Aktywne Wpisy

CzekoDonut +122
Mam nadzieje, że o tej godzinie jest mało osób (OBY!...), bo w formie wyjścia ze strefy komfortu i wyjścia do ludzi publicznie oferuje 500 zł przelane BLIKiem a losowanie dnia 10 maja (ʘ‿ʘ)
Wystarczy dać plusa, jakikolwiek komentarz i zaobserwować mój profil ( specjalnie by było jak najmniej osób xD )
#rozdajo #zadarmo
Wystarczy dać plusa, jakikolwiek komentarz i zaobserwować mój profil ( specjalnie by było jak najmniej osób xD )
#rozdajo #zadarmo
źródło: 5993c2a458fd48d10808504886f227ca
Pobierz
Mexiii +290
Jeśli wiesz co to za logo, to znaczy że kolonoskopia już blisko ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#glupiewykopowezabawy #heheszki #cotozalogo #gimbynieznajo
#glupiewykopowezabawy #heheszki #cotozalogo #gimbynieznajo
źródło: image_picker_021D4B63-9072-413A-B882-5B148E073CE9-92950-0000075E5551383F
Pobierz

Zjawisko to można obserwować także w wielu innych europejskich lasach. Niestety, lasy, które z czasem zdobywają popularność i zaczynają przyciągać turystów w okresie kwitnienia wiosennych kwiatów, często na tym cierpią - podobnie było z Hallerbos odwiedzanym corocznie przez tysiące osób. Hiacyntowce są delikatne, a zadeptanie rośliny łatwo może skończyć się jej całkowitym obumarciem. Z uwagi na rosnące zainteresowanie trzeba było ostatecznie wprowadzić pewne ograniczenia i nieco uregulować ruch turystyczny w lesie pomiędzy kwietniem a majem: zabronione jest między innymi deptanie kwiatów i zbieranie ich na bukiety, a także schodzenie z wyznaczonych ścieżek. Szczegółowe wytyczne dla odwiedzających można znaleźć na oficjalnej stronie Hallerbos.
➡️ tag serii do obserwowania: #7ciekawostekprzyrodniczych
#gruparatowaniapoziomu #ciekawostki #przyroda #natura #rosliny #kwiaty #wiosna #botanika #europa #belgia
źródło: Halle_-_Hallerbos
Pobierzźródło: Anemones_in_Hallerbos_Belgium
Pobierzźródło: 1000051969
PobierzU mnie w parku w niektórych miejscach fiołki kwitną dość gęsto, przez co robi się fioletowo.
Na razie to jeszcze nie ten czas, ale na drzewach owocowych już widać pączki, więc niedługo zrobi się naprawdę wiosennie.
źródło: IMG_9986
Pobierzźródło: K53Deshw
Pobierzźródło: CAhU06Tu
Pobierz