Aktywne Wpisy

tojapaweu +79
Miesiac temu zapytałem się księgowej, czy mogę sam rozliczyć PIT. Odpisała mi to co na screenie.
Myślę no dobra, to niech kliknie. Dziś otrzymuje fakturę a tam “Rozliczenie PIT 120 netto”.
I generalnie już tam c--j z tymi 150 zł (nie jestem vatowcem). Uważam, że to trochę nieładnie z jej strony, bo nie dostałem informacji, że płacę za to dodatkowo. To tak jakbym jej teraz wystawił fakturę, że zareklamowałem ją na wykop.
Myślę no dobra, to niech kliknie. Dziś otrzymuje fakturę a tam “Rozliczenie PIT 120 netto”.
I generalnie już tam c--j z tymi 150 zł (nie jestem vatowcem). Uważam, że to trochę nieładnie z jej strony, bo nie dostałem informacji, że płacę za to dodatkowo. To tak jakbym jej teraz wystawił fakturę, że zareklamowałem ją na wykop.
źródło: image_picker_78EF39A7-28FA-4EA6-9D1F-99BD5061E328-10976-0000050F0F22F381
Pobierz
KitaxKita +619
Często pojawia się argument
Najlepiej gdyby protestował po cichu, w mieszkaniu, tak żeby nikt za bardzo nie zauważył
#konfitura
no ogólnie konfitura ma rację, ale forma protestu jest zła
Najlepiej gdyby protestował po cichu, w mieszkaniu, tak żeby nikt za bardzo nie zauważył
#konfitura

Tymczasem matematyka jest naprawdę prosta, w czasie rekordu średniej ceny detalicznej o której pisał dolar kosztował 4.87 co przy cenie 95 dolarów za baryłke(rekord w tamtym okresie to było chyba 120usd) daje około 462,65 (tyle płacił dyzma przy rekordowej średniej cenie 8.08 na stacjach).
Teraz dolar kosztuje 3.69, baryłka ok 95 dolarów co daje około 347 zł za baryłke i średnią cenę 7.7 na stacjach. Czyli baryłke kupują jakieś 30% taniej, a sprzedają tylko 5% taniej tak w dużym uproszczeniu. Czy jakiś silniczek który przygodę z matematyką skończył na dodawaniu(głównie głupich postów) może mi wyjaśnić kto nas bardziej dyma? @Jarusek
Nie, dzięki b--ń boże przed tym co robił PiS.
Istnieje taka biblijna przypowieść o 7 latach urodzaju i 7 latach chudych. Miałeś 8 lat PiS który chwalisz za decyzje. Jak wykorzystałeś ten czas?
@HaramiCross: orlen jedzie na minimalnych marżach teraz? Zgadza się. Wtedy obniżono podatki, czyli wpływy do budżetu, a orlen łoił na marży. Wiesz co to znaczy? Że całą kasę wyprowadzali wprost do budżetu orlenu, z którego łatwiej wydawać kasę na swoje potrzeby. Do tego wykosili wtedy sektor firmowy, bo VAT im odleciał i realnie przemysł płacił za paliwo dużo więcej niż teraz, wprost do kieszeni orlenu.
@HaramiCross: to są fakty idioto, a nie propaganda. Tylko ty w tej dyskusji nie operujesz argumentami, faktami