Wpis z mikrobloga

#odyn heej brygada jak tam wasze 32% podatku po wpadnięciu w drugi próg jeśli ktoś ma więcej niż 2 klepki w głowie? Pomidorokrajacz właśnie dostał pozytywną interpretacje na 8,5% podatku dochodowego, dzięki temu bedzie mógl nakupić więcej kurników w sosnowcu i wynajmować je w zawyżonych cenach utrzymując ceny nieruchomości na horrendalnych poziomach niedostępnych dla robactwa na etacie ( ͡° ͜ʖ ͡°) a no i ten z kodem odyn blendygo 10% zniżki
szkolna18 - #odyn heej brygada jak tam wasze 32% podatku po wpadnięciu w drugi próg j...

źródło: odyns

Pobierz
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Korsir: To pół prawda, jezeli mowisz np o programistach na jednym kontrakcie- to wówczas nazywa sie to unikanie opodatkowania :). W przypadku odyna, zgodnie z prawem przysluguje mu ryczałt. Miras z postu powyzej po prostu chcial pokazac jak ten kraj rucha ludzi na etacie jak ktoś kurczowo trzyma sie przepisow. Bo rucha bardziej niz ludzi na jdg ( a no i zad troche go bolał bo jednak ktoś ma a
  • Odpowiedz
  • 1
@Korsir: nie we wszystkich zawodach jest to możliwe a czasem po prostu firma nie daje takiej możliwości, no ale dośc latwo sie mówi z perspektywy kogoś kto dnia nie przerobił na etacie
@Ziobrysta no chcialem to własnie pokazać i liczyłem na większe oburzenie, ale jak widać dobrze jest dobrze robią, pomidorek sie kroi xD Skoro nikomu to nie przeszkadza to spoko, pewnie większosc nawet nie dobija do tego drugiego
  • Odpowiedz
nie mam, on dostał indywidualną z tego co pokazywał także leży w busie gdzieś pod pomidorkami i pasztetami

@szkolna18: Przecież wszystkie interpretacje są publiczne xD
  • Odpowiedz
@Korsir: to zależy, bo jeśli chce pracować dla tego samego pracodawcy, co na UOP to niestety po pierwszej kontroli PIP jest zarzut o fikcyjne samozatrudnienie, unikanie opodatkowania = przymusowy powrót na UOP i zaległe podatki do zapłacenia. Także tego, kiedyś ten twój chłopski rozum przysporzy CI kłopotów ;)
  • Odpowiedz
Żebyś się nie zdziwił przyjacielu ;) Osobiście nam dwa takie przypadki, z czego jeden jeszcze w trybie odwoławczym a drugi zakończył się sromotną klęską optymalizatora. A mówiłem mu, żeby chociaż ze dwie faktury po 100 PLN wystawił na bezdomnego, który mu gotówką zapłacił, to nie , szkoda było kasy ;)
  • Odpowiedz
@mariusz-wlk: człowieku, u mnie pół firmy to jdg. Jakaś kontrola była, bo jakiś zwolniony eteatowiec się spłakał do pip i jedyny rezultat tej kontroli to przymus wykorzystania 14 dni urlopu za jednym razem.
  • Odpowiedz
złowieku, u mnie pół firmy to jdg. Jakaś kontrola była, bo jakiś zwolniony eteatowiec się spłakał do pip i jedyny rezultat tej kontroli to przymus wykorzystania 14 dni urlopu za jednym razem.

@jerzu70: nie no, to jak u was kontroler nie wyłapał nieprawidłowości to spoko, na pewno tak samo jest w całej Polsce przecież .. Ostatnio Stanowski pokazywał, jak jeden producent wafli w polewie musi swoje produkty sprzedawać na 23%
  • Odpowiedz