Aktywne Wpisy

chodźcie se zjemy cukierkuw to bendzie fajen piontek (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
czemstujcie sie
czemstujcie sie
źródło: images (80)
Pobierz
mirko_anonim +3
✨️ Czy 14 000 zł brutto to wystarczająca pensja w Krakowie? Ⓘ
Czy pensja w wysokości 14 000 zł brutto pozwoli na spokojne życie w #krakow ? (brak dzieci), tj. wynajem mieszkania, opłaty, ogólnie koszty życia.
Pracuję jako admin (Oracle/PostgreSQL) w #it przy obsłudze dużej spółki, mam 7 lat expa, obecnie w mieście <80tys zarabiam 7900 zł brutto i zdaję sobie sprawę z tego że moja stawka jest mocno zaniżona.
Czy pensja w wysokości 14 000 zł brutto pozwoli na spokojne życie w #krakow ? (brak dzieci), tj. wynajem mieszkania, opłaty, ogólnie koszty życia.
Pracuję jako admin (Oracle/PostgreSQL) w #it przy obsłudze dużej spółki, mam 7 lat expa, obecnie w mieście <80tys zarabiam 7900 zł brutto i zdaję sobie sprawę z tego że moja stawka jest mocno zaniżona.

W październiku 2022 za czasów rządów PiSu padł rekord średniej ceny ON w Polsce - 8,08zł/l - do dziś nie pobity.
1. Cena ropy brent była wówczas niższa niż teraz.
2. PiS uruchomił tarcze, obniżył podatki i akcyzę na paliwo.
Niestety jakimś cudem wtedy ceny paliwa na stacjach była rekordowa. Polacy w 2022 tankowali paliwo po wyższych cenach niż teraz. Jak to możliwe? Przez ogromne marże Orlenu. Orlen zrabiał nawet 26 dolców na każdej baryłce zamiast standardowych kilku dolarów, generującym tym zysk na poziomie 21,5 mld zł.
Więc przestańcie się ośmieszać i nie powtarzajcie, że mamy teraz podobną sytuację, bo nikt tak polaków nie dymał jak to robił PiS.
#paliwo #iran #wojna #ekonomia #polska #polityka
źródło: Screenshot 2026-03-24 at 00-13-37 ROPA - Notowania surowców - Złoto - Ropa - Surowce - Bankier.pl
Pobierz@Jarusek: czyli jak zwykle, jak się wspomni o niewygodnym fakcie to nagle niedobra jest xD
Jakoś na moje komentarze na to o czym rozmawiać, że wszelkie prognozy pokazują że za tydzień twoje słowa o tym że rekord ceny ON nie został pobity jakoś dziwnie olałeś i udajesz że ich nie było :)
Bierzesz pod wogole pod uwagę ze ta strona ma NIE AKTUALNE DANE?
Jak Pan PIS dyma to źle oj źle, ale jak Pan Tusk dyma to robi to z miłością do polaka, w koncu ceny są tylko 10 groszy mniejsze podczas jakiegoś peaku PISowskiego wiec jest lepiej, co z tego, że ta lepsza władza g---o was zabezpieczyła na takie konflikty i ceny paliwa będą sie bujać o 100% w ciagu tygodnia
źródło: image
Pobierz@ScisleTajnyLogin: już o tej prognozie pisałem. Prognoza jest z piątku, wtedy ceny ropy wywaliły. Teraz ceny ropy zmalały, nawet orlen zmniejszył dziś cenę hurtową oleju
ale co ma piernik do
Komentarz usunięty przez autora
źródło: Screenshot 2026-03-24 at 10-46-56 cena on 2022 - Szukaj w Google
Pobierz@Bryk: możesz mnie zacytować, gdzieś komuś coś takiego wmawiałem? Dobrze płacą za robienie z siebie debila?