Wpis z mikrobloga

Naprawdę mnie zastanawia jaka pustka panuje w głowach ludzi którzy jeżdżą na jednym świetle i nie widzą z tym problemu. Odcinek drogi przez las, zero oświetlenia. Gdyby wysiadła mi jedna strona od razu bym to zauważył, a z naprzeciwka jedzie gościu bez lewego światła i dopiero przy wymijaniu widać że to nie jednoślad.

#samochody #motoryzacja
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@supra107 nie każdy ma żarówki zapasowe, nie mówiąc że obecnie jest sporo aut w których cholernie ciężko szybko wymienić żarówkę. Po za tym jest jeszcze postojowe po nie świecącej stronie.
  • Odpowiedz
Naprawdę mnie zastanawia jaka pustka panuje w głowach ludzi którzy jeżdżą na jednym świetle i nie widzą z tym problemu. Odcinek drogi przez las, zero oświetlenia. Gdyby wysiadła mi jedna strona od razu bym to zauważył, a z naprzeciwka jedzie gościu bez lewego światła i dopiero przy wymijaniu widać że to nie jednoślad.

@supra107: Paradoks w Polsce ogólnie jest taki, że jednocześnie ludzie dbają często bardziej o auta jak o
  • Odpowiedz
@supra107: a wystarczyło nie zmieniać przepisów od 2007 gdzie wprowadzili obowiązek na światłach 24.
gotuje się to w wysokich temperaturach szybciej padają żarówki, wypalają się odbłyśniki. mniej czytelne wskazania na wyświetlaczu bo przyciemnia się, bo światła włącza się w nocy aby nie raziło. czy szybciej przepala się podświetlenie licznika.
W dodatku gorzej dla motocyklistów, bo wcześniej tylko oni mieli obowiązek świateł 24, aby się wyróżniali.
  • Odpowiedz