Wpis z mikrobloga

@UberWygryw: tak, ale z drugiej strony niby bankrut, a ma hajs, niby przestępca, a nie siedzi w pierdlu tylko jest prezydentem największego mocarstwa

może dokładnie wiedział na co sobie może pozwolić i jak osiągnąć to co chce

z geopolityką mu idzie gorzej, ale zobaczymy jak skończy
  • Odpowiedz
@bzyku95: Naiwność ludzi mnie śmieszy trump to zwykły aktor twarz pewnego przedstawienia które jest grane i on to wie.
Przyjmuje na swoją osobe to całe gó.no a niezbyt inteligentny proletariat ma to łykać.
USA jest włascicielem większość mediów
Mają władze w przepływie info jak narazie to Iran i Rosja musiały wyłaczyć dostep do globalnej sieci
chyba wiadomo w jakim celu.Do tego oni rządzą dollarem anie nikt inny.
  • Odpowiedz
jak Wojczal w koncu wyjdzie z tego pomaranczowego cugu to kac bedzie straszny

Jak na razie to sprawdzwdza się niemal wszystko co prognozował. Geniusz? Nie. Po prostu stawia fakty przed emocjami, antypatiami i sympatiami. Dla wykopków to nieosiągalny level. Zapraszam merytorycznej dyskusji.

@washington:
  • Odpowiedz
Jakim kretynem trzeba byc zeby wierzyć ze Trump to geniusz XDDDDDDD

Myślę, że więcej "D" po "x" zwiększyłoby jeszcze poziom eksperckości twej jakże elokwentnej wypowiedzi. Mógłbyś jeszcze wbić na kolejny level dodając na koniec "orange man bad".

A tak serio to jakim trzeba być kretynem, żeby roić sobie, że jest się jakimkolwiek partnerem do dyskusji/krytyki pana Krzysztofa, gdy nie umie się z głowy wymienić przywódców Indii, czy wskazać na mapie Górskiego Karabachu.
  • Odpowiedz
@washington: geopolityka to taki zabawny rejon, że absolutnie każdą decyzję da się jakoś pokrętnie wytłumaczyć, a nawet sprawić wrażenie genialnej. Jest tak nawet w przypadku, jeśli na końcu okazało się to katastrofalnym błędem - bo wówczas "to był wspaniały fortel, ale coś tam, ale coś tam".

Słuchanie geopolitycznych wypocin jest z gruntu bezsensowne. To są osoby oglądające przedstawienie tak jak i my, ale uważają że wiedzą coś więcej, bo rozpoznają
  • Odpowiedz
Jest tak nawet w przypadku, jeśli na końcu okazało się to katastrofalnym błędem - bo wówczas "to był wspaniały fortel, ale coś tam, ale coś tam".

Kompletna bzdura. Wojczal ma tę oryginalną w dzisiejszych czasach zaletę, że potrafi wstrzymać się z oceną wydarzeń do czasu, gdy zaowocują możliwymi do oceny skutkami.

Słuchanie geopolitycznych wypocin jest z gruntu bez sensu

Przypominasz
  • Odpowiedz
@eduardo-garcia: matko, zrób loda wojczalowi i daj mi spokój. Oglądam i czytam gościa od kilku lat, a prócz kilku sensownych tez z początku wojny na Ukrainie - nie widzę nic, co by dobrze rozczytywał. Więc skoro wszystko to wypadkowe, które wystarczy rozpoznać, to dlaczego słuchanie tez wojczala ma mniejsze prawdopodobieństwo niż danie sobie dwóch tez z d--y i rzut monetą?
  • Odpowiedz
@eduardo-garcia: ale to mam artykuł robić? xd Cenie sobie czas, a żeby obśmiać tezy wojczala to pół dnia zmarnuję, żeby tobie udowodnić. Zapłać mi pół dniówki, to ci przygotuję. Bo tak poza tym to średnio mam czas udowadniać coś jakiemuś psychofanowi w komentarzu.
  • Odpowiedz
@eduardo-garcia: Serio? To zacznijmy od tego. Odpal sobie jego kanał youtube, cofnij 2/3 lata i oglądaj. Sądzę, że ci starczy.

Swoją droga przeleciałem i matko świnta, przecież on co chwilę coś pieprzył. Zescrollowałem całą tą masę badziewia i rzucił się pierwszy lepszy filmik o ważności prigożyna xD Chwilę po tym jak był "niezabijalny" go o------i.

Przecież krytykę tego co sobie tam bajdurzy Wojczal, to mógłbym rok pisać non stop, non
  • Odpowiedz
@kutasoglu: tak mógłbyś pisać non stop, że napisałeś, aż nic poza to, że mógłbyś pisać non stop. ( ͡° ͜ʖ ͡°) ja to może przeceniam miejscowe audytorium, ale chyba nawet owe jest zbyt roztropne, by to kupić...
  • Odpowiedz