Wpis z mikrobloga

@TrexTeR: pamiętam jej ostatnie wpisy, z jednej strony ogromna chęć życia, z drugiej cierpienie i w---w na chorobę, która ją tak ograniczała. A potem ktoś wkleił post jej mamy z facebooka, informujący o jej śmierci...
  • Odpowiedz
@TrexTeR Momentami wciąż wspominam Igę, zwłaszcza, kiedy nadchodzi jej ukochana wiosna. Niesamowicie ciepła, inspirująca i barwna postać, która swoją energią, wolą walki i miłością do życia mogłaby obdarować pół globu.
  • Odpowiedz
@interpenetrate: miała pewien zespół, który powodował nadprodukcję komórek nerwowych, przez co część z nich zamieniała się w nowotworowe. Kupa czasu minęła zanim ją zdiagnozowali, mnóstwo operacji wycinania kolejnych guzów, rehabilitacje, unieruchomienie, ogólnie horror, "życie" w ciągłym bólu. Nazywa się to schwannomatosis.
  • Odpowiedz
@TrexTeR: szkoda jej, ładna była :(

@pasta_alla_carbonara:

Nazywa się to schwannomatosis

Dzięki. Jak czytałem jej wpisy to się zastanawiałem co to za cholerstwo się do niej przyplątało. Opis tego co przechodziła był bardzo poruszający :(
  • Odpowiedz
@interpenetrate: nf3. Pisała, że jej mama też ma, ale łagodną formę. Ona miała bardzo trudny przypadek. Ktoś wie jak zmarła? Podczas operacji? Guza złośliwego raczej nie miała, nie pisała nic…
  • Odpowiedz
Biedna dziewczyna, sam mam poważne problemy zdrowotne i mimo że nie są w 10% tak poważne jak jej to i tak bardzo empatyzuję i często o niej myślę.
  • Odpowiedz