#perfumy Zefiro i Eros flame. Czy to oznacza że odlewka się już zaczęła psuć? Około 1,5 roku :( mętne oleiste zapach podobny ale wydaje mi się że chyba są różnice
@DownforceDebugger: może niekoniecznie psuć ale po prostu a-----l odparował i powstał swego rodzaju ekstrakt, niby da się w miarę przywrócić do dawnego stanu dodając trochę alkoholu ale trzeba wiedzieć jaki, jakie stężenie itp, za dużo zabawy raczej takie coś wciąż pachnie mniej więcej normalnie, ewentualnie może być tak że zanim faktycznie zacznie się otwarcie to trzeba będzie poczekać z 10 minut
@DownforceDebugger: To znaczy, że miras który odlewał nie zabezpieczył gwintu teflonem i a-----l odparował. Mam kilkuletnie odlewki z których ani trochę nie ubyło.
@DownforceDebugger: jest to powszechne zjawisko niestety... Im dłużej leżą, im mniej w dekancie oraz im większy dekant (więcej przestrzeni) tym szybciej ten proces zachodzi. Przyczyna jak wyżej, odparował a-----l i rozwarstwiła się faza wodna oraz oleista. Miałem tak z kilkoma dekantami. Zapach pozostawał bez zmian, trwałość się zwiększyła (perfumy się zateżyły). Nie ma co się martwić, zazwyczaj jest to ilość na 2x globalne. Zużyć i zapomnieć :) chyba, że chcesz
źródło: image_picker_20B6706E-579A-4B78-B9B0-5619AA2084C0-12926-000001F8409DCB9C
Pobierztakie coś wciąż pachnie mniej więcej normalnie, ewentualnie może być tak że zanim faktycznie zacznie się otwarcie to trzeba będzie poczekać z 10 minut
A na poważnie to j/w - całkiem normalne zjawisko po odparowaniu alkoholu. Dolej troche (1-2ml) spirytusu i będzie ok.