Wpis z mikrobloga

#budujzwykopem #glazurnik15k #remontujzwykopem #budownictwo

Mam pytanie, pomieszczenie gospodarcze. Obecnie na podlodze sa kafelki, rozmiar ok 8x8 moze troche mniejsze, niektore miejsca sa gluche ale kafelki trzymaja sie miejsca, nie ma pekniec jedynie puste stukanie. Czy jesli przykleje na te kafelki, nowe kafelki 60x60 to isntnieje ryzyko odspojenia tych starych i mi odejda obie warstywy? Chce uzyc kleju do glazur elastycznego do klejniea kafelki na kafafelki ale obawiam sie tych pustych obszarow a nie koniecznie chce sie bawic w kucie plackow
  • 35
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@monty16k: przy okazji sie dowiedzialem ze niekoniecznie kucie ich jest bezpieczne bo to stare budownictwo i na 90% klej zawiera azbest wiec kucie wymaga specjalnych srodkow ostroznosci ://
  • Odpowiedz
@havocki:

Ja bym nie słuchał porad @lobo zna się na budownictwie jak basenowy na polityce. Jak nie chcesz potem chodzić po klawiszujących płytkach, na których będą wyłazić spękania odbite to lepiej skuj, wyrównaj i połóż np nowe. Niby to pomieszczenie gospodarcze ale unikniesz potem podwójnej roboty. I nie słuchaj pseudo ekspertów. Jak zostawić i zacznie pękać i się kruszyć to dopiero zaprosisz onkologa do tanga. Będziesz żył na odbezpieczonym
  • Odpowiedz
@ryjek201: misiu, a ty dalej swoje i nie ogarniasz rzeczywitości ani nawet tego czym jest klawiszowanie :), tylko się coraz bardziej ośmieszasz.
  • Odpowiedz
@lobo: tak tak, ty już udowodniłeś jakiś ekspert z czata gpt. nie wypowiadaj się w tematach, o których nie masz pojęcia. Czytaj, nie wstydź się stosować. Pedomiśku

@ryjek201: tak misiaczku, widzę że się zacząłeś ładnie podpisywać :)
  • Odpowiedz
@lobo: No tak, widzę podoba ci się że ktoś w końcu odkrył te twoje zapędy. Jesteś obrzydliwy

@ryjek201: jakież to znowu zapędy? Bo na razie tylko ty stosujesz projekcje, a to tylko o tobie świdczy misiaczku :)
  • Odpowiedz
@lobo: wole być komiczny niż osobą która wszędzie widzi misie i wrzuca filmy o fajfusach, nawet już mi się nie chce komentować jak to obrzydliwe jest
  • Odpowiedz
@lobo: wole być komiczny niż osobą która wszędzie widzi misie i wrzuca filmy o fajfusach, nawet już mi się nie chce komentować jak to obrzydliwe jest

@ryjek201: tak misiaczku :) z tym, że ty nie wolisz, a jesteś bo to by oznaczało, że możesz tego nie robić :)
  • Odpowiedz