Wpis z mikrobloga

@game_changer: niby fajne, ale M3 e92 jest sporo wolniejsze od współczesnych turbo emek. V8 wolnossak super brzmi i kręci się w kosmos, na torze petarda, ale nie jest to super-szybkie auto na dzisiejsze standardy.

Dość powiedzieć że latałem 335i po sofcie z ziomeczkiem w takim (zwykłym, nie GTS) i na ulicy nie było sposobu by odjechał. Trochę więcej mocy, trochę mniej Nm. Co innego na torze, tu zawias robi robotę.
Atreyu - @game_changer: niby fajne, ale M3 e92 jest sporo wolniejsze od współczesnych...
  • Odpowiedz
  • 0
@Atreyu: Wiadomo, że czas leci i performance ciągle rośnie. Nie ma co porównywać jednostek wolnossących do nowych turbo/kompresor i na dodatek hybryda, bo wiadomo, że wypadną ultra słabo pod względem osiągów. Miałem na myśli, że najlepsze lata pod względem wykonania/materiałów, radości z jazdy i całego odczuwania jej w aucie.
  • Odpowiedz
@game_changer: mmmm silnik w którym co dwie wymiany oleju wymieniasz panewki
Faktycznie najlepsze lata
A tak poważniej to w tej generacji BMW obniżało jakość swoich wyrobów
znaczy się trwałość, a ja jestem nostalgiczny
  • Odpowiedz
@game_changer: A z jakim serwisem liczy się poprzednia generacja M3?
To znaczy cytując BMW to od teraz to są silniki wyczynowe, więc powinieneś być ok ze źle zaprojektowanymi panewkami ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
niby fajne, ale M3 e92 jest sporo wolniejsze od współczesnych turbo emek. V8 wolnossak super brzmi i kręci się w kosmos, na torze petarda, ale nie jest to super-szybkie auto na dzisiejsze standardy.

@Atreyu: Miałem e92, piszesz prawdę. Przede wszystkim z dzisiejszej perspektywy jest to bardzo archaiczne auto
  • Odpowiedz
mmmm silnik w którym co dwie wymiany oleju wymieniasz panewki

Faktycznie najlepsze lata

A tak poważniej to w tej generacji BMW obniżało jakość swoich wyrobów

znaczy się trwałość, a ja jestem nostalgiczny

@Rustyyyy: chyba nie piszesz o B58
  • Odpowiedz
Auto jest surowe, ale to surowość typu challengera

@Atreyu: Nie, absolutnie nie zgodzę się. To jest surowość typu mieliśmy bmw e46 wcześniej e36 teraz zrobimy to samo mniej więcej tylko damy inną budę. Ogólnie następną generacją przynajmniej moim zdaniem lepiej się jeździ tylko bmw za bardzo zaczęło cudować i nagle nie miałeś 3 drzwiowego auta w serii 3 tylko serie 4 albo jakieś bmw 3 gt bodajże
  • Odpowiedz
@game_changer: @Lardor @tomwick55 @first Miałem taką E-92 prawie. NIE M-POWER. Miałem $$$, cena ustalona telefonicznie, ale o ile choinka na desce rozdzielczej jeszcze mnie nie przestraszyła to wizyta w ASO już tak. 30k PLN na starcie pan mechanik z ASO krzyknął, aby te auto prosto jeździło. Ładne było. Białe. PRAWIE z KORSARZA/CORSARZA zostałem miłośnikiem piosenek takich jak-https://www.youtube.com/watch?v=0ijGfItQeYI&list=RD0ijGfItQeYI&start_radio=1
Sylwiusz89 - @gamechanger: @Lardor @tomwick55 @first Miałem taką E-92 prawie. NIE M-P...
  • Odpowiedz