Wpis z mikrobloga

Ale jedno trzeba przyznać Trumpowi. Udowodnił wszystkim foliarzom że nie istnienie coś takiego jak deep state, czyli tajna grupa ludzi pilnujących stabilnego kursu USA którzy de facto tam sprawują władzę.
Gdyby faktycznie był deep state w takiej formie, to Trump już od dawna smażyłby się w piekle ze swoimi kolegą z wyspy pdf.

#trump #usa #iran #polityka
Jabby - Ale jedno trzeba przyznać Trumpowi. Udowodnił  wszystkim foliarzom że nie ist...

źródło: z32612899Q,USA-TRUMP-ECONOMY

Pobierz
  • 43
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Jabby: Deep state to aparat urzędniczy, taka pamięć mięśniowa państwa, a nie jacyś puppet masterzy. Trump to rozwalił robiąc czystki i np. robiąc z szur-podcasterów dyrektora fbi i "sekretarza wojny".
  • Odpowiedz
via Wypiek
  • 17
@schizoid500

Dokładnie. Tak samo jak u nas PiS rozwalając TK czy robiąc bajzel z sądownictwem. Prawicowcy mają chyba jakąś wspólną tendencję do rozmontowywania bezpieczników państwowych. Najdalej tu się posunął Orban, robiąc z Węgier niemal prywatny folwark (i przy tym najbiedniejsze państwo w UE).
  • Odpowiedz
  • 0
@schizoid500 deep state to ci, których nie znamy i którzy prali pieniądze przez Iran. Taką teorię znam. I przede wszystkim sponsorzy ngosów, thinktanków, lobbyści. Coś jak Soros, Thiel i Gates
  • Odpowiedz
@Jabby: Takie to są łby, że wszędzie widzą ślady wpływu szemranych elit, a jak im pokazesz ile Musk przelał Trumpowi na kampanię to zamkną oczy i udają że nie słyszą co do nich mówisz ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@Jabby: z deep state mam tak samo jak z masonami. Dowiedziałem się o nich z jakiś filmów z żółtymi napisami, poczytałem co to miałoby być i pomyślałem:

• Odpowiedz
  • 11
@Jabby: właśnie Trump udowadnia że deep state jak najbardziej istnieje. Tyle że trzeba wyjść z banki i ogarnąć że deep state to są grupy lobbingowe działające dla korzyści określonych ludzi a nie jakieś elitarne zgrupowanie geniuszy działających dla dobra ameryki i amerykanów. Chłop jest chyba najmocniej sterowanym prezydentem do tej pory. On sam nie ma pojęcia po co i dlaczego to wszystko się dzieje i udowadnia to raz po raz
  • Odpowiedz
@Jabby: wiesz Trump wywoła kilka wojen kilka się uda kilka nie. Odejdzie do władzy Ameryka powie sory ale nic nie mogliśmy zrobić a sami widzicie jaki Trump był jebniety. I wszystkie wybryki zostaną wybaczone.
  • Odpowiedz
  • 0
@IwanDubietkov Europa może i wybaczy, ale biorąc pod uwagę ciśnienie na b--ń i kolejki w usa to pieniądze wyda gdzie indziej. Korea płd. jawi się jako zbawiciel + stara europa. Ciekawych czasów dożyłem. Wygląda jak zmierzch potęgi usa
  • Odpowiedz
  • 2
@bitrab: osobiście uważam że bardziej niż o pranie pieniędzy to chodziło o finansowanie destabilizacji regionu. No ale to mocno kłóci
się z wizerunkiem i oficjalną polityka Stanów więc nikt się nie przyzna do takich działań. Tyle że Trump wtedy to odkrywając dużo by nie zadziałał bo to by się też aż tak politycznie nie przykleiło do przeciwników i nie pomogło wygrać wyborów bo jednak finansowanie r---------u na drugim końcu świata
  • Odpowiedz
@Jabby: czego foliarzom?

Ja bylem przekonany, ze w takim mocarstwie jak Stany istnieja jakies bezpieczniki, ktore zabezpieczaja kraj przez szalenstwem jednostki.

Ponylilem sie.

A po 1 kadencji Trumpa bylem przekonany, ze nie dosc ze te bezpieczniki byly, to i ze zadzialaly.
  • Odpowiedz