#vps #selfhosted #linux #contabo dziady cholerne krwiopijcy znowu cene podwyższają zasłaniając się RAMem i AI....
While the improvements described above are directly visible and noticeable for you as a customer, we are internally facing sharply rising market prices for state-of-the-art, server-grade components – in particular, high-performance RAM and other critical hardware – as a result of the rising AI demand. To keep operating modern, well-equipped servers and to maintain the performance and service quality you rely on, we are adjusting our prices to reflect these increased costs and market developments.
@Grzegorz93: nie nada się, na vpsie mam warstwe izolacji, moge odpalać różne repozytoria i kod którego nie jestem pewien, mam do niego dostep 24/7 zdalnie z każdego urządzenia
@grand_khavatari: to już zależy czy chcesz na stałe czy na przeczekanie. Na stałe to: OVH - 28zł za 4vCPU i 8GB RAM. Plus taki, że lokalizacja PL ale łącze 400Mbps. Nie na stałe: home.pl - aktualnie mają promkę "-84%" i w dobrej cenie idzie wyrwać VPS na rok. Np. 4vCPU, 8GB RAM za 165zł/rok (tylko przedłużenie sporo więcej). Ale kupić, zapłacić blikiem i zapomnieć jak chce się na jakieś tymczasowe
dziady cholerne krwiopijcy znowu cene podwyższają zasłaniając się RAMem i AI....
gdzie teraz tanio dostane 8gb ram i dysk 200ście
źródło: image_2026-03-22_152623411
PobierzNa stałe to: OVH - 28zł za 4vCPU i 8GB RAM. Plus taki, że lokalizacja PL ale łącze 400Mbps.
Nie na stałe: home.pl - aktualnie mają promkę "-84%" i w dobrej cenie idzie wyrwać VPS na rok. Np. 4vCPU, 8GB RAM za 165zł/rok (tylko przedłużenie sporo więcej). Ale kupić, zapłacić blikiem i zapomnieć jak chce się na jakieś tymczasowe