Wpis z mikrobloga

#dieta #odchudzanie #jedzenie #zdrowie #chudnijzwykopem
Ehh, jakie to życie jest niesprawiedliwe. Za małolata przy spożywaniu 3500-4500 kalorii dziennie bez jakiejkolwiek aktywności fizycznej nic nie tyłem, a teraz jedząc 2500-2800 kalorii dziennie już waga idzie do góry. Nic dziwnego, że ludzie są otyli. Przecież jakbym miał w--------c 1800-2000 kalorii dziennie to bym z głodu umarł.
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Anonimuspolak: Nie jadłeś 4500 kcal dziennie. Nie wiem, co to za durne przekonanie, że grubasy za małolata "jedli wszystko i nie tyli" a nagle 2500 kcal i waga idzie do góry. Swoją drogą, pewnie nawet nie jesz 2500, tylko jak już, to teraz jest bliżej 3500.

Waga przy 2500-2800 Ci rośnie, bo po prostu się nie ruszasz, tylko siedzisz i 16h dziennie pierdzisz albo w fotel w pracy, albo w
  • Odpowiedz
@pasta_alla_carbonara: u mnie najwidoczniej zaczął spadać po osiągnięciu pełnoletności.
2800 kalorii to nie jest dużo, to jakieś 850-900 kalorii na jeden z trzech posiłków + doliczając kalorie z jakiś soków. Niedawno sobie zdałem sprawe, że 4 tosty z masłem i ketchupem, które jadłem od jakiegoś 8-9 roku zycia to +- 1100 kalorii, a najedzony po tym byłem na max 5 godzin. Tak samo jajecznica z 5 jajek z boczkiem smażona
  • Odpowiedz
@Anonimuspolak: nie ma bata. To jest w ciul żarcia. Śniadania jem białkowe z warzywami/owocami (ale takich jak kiwi, jagody, borówki, truskawki, banany), nie pije soków owocowych, masła używam czasem do gotowania, pieczywo jem sporadycznie i tylko żytnie, na obiady mięso i warzywa, ale też nie każde. Nie jem słodyczy, nie lubie czipsów, jem dużo jogurtów naturalnych, sera białego, skyru. Pije herbaty, wodę i jeden rodzaj izotoniku bez cukru. Rzadko przekraczam
  • Odpowiedz
@pasta_alla_carbonara: ja osobiście próbowałem jeść mniejsze porcje, ale jak jadłem posiłek mający 600-650 kalorii to dostawałem p-------a i po chwili znowu czymś zajadałem. Dodam, że nigdy po pełnowartościowym posiłku mającym 1000-1100 kalorii nie byłem senny i nie miałem brzucha jak balon. Od 1300-1400kalorii wzwyż w jednym posiłku już takie objawy potrafiły występować, ale przy +-1000 to nigdy.
  • Odpowiedz
@arclex: Napisałbym podobnie, w podobnym tonie, choć wiem, że taka forma przekazu absolutnie nie trafia do ludzi nawet jak jest prawdziwa.

@Anonimuspolak Nic Ci nie zwolniło. Metabolizm czyli spoczynkowa przemiana materii spada po 60 roku życia w tempie 1% rocznie. To nie jest znów tak dużo. Metabolizm czy ta część związana z ruchem spada w wyniku lenistwa, wygodnictwa, dostępu do samochodu, windy itd.
Porównujesz siebie do siebie sprzed lat,
  • Odpowiedz
@Inozythol: problemem jest po prostu to, że większość facetów jest kompletnie zniewieściała i po prostu nie można im powiedzieć prawdy, tylko trzeba klepać po plecach jak 15 letnie dziewczynki i przytakiwać jak idiota: „oj tak tak byczku metabolizm wolny, 30 lat a metabolizm jak u 120 letniego faceta”. Nie bez powodu najwięcej klientów i kasy trzepią ci trenerzy, którzy nawet jak im wyślesz check-in, po którym widać +2kg w tydzień
  • Odpowiedz
@Anonimuspolak: Przecież z gównem typu jajecznica z boczkiem albo tosty to jest więcej roboty niż z ryżem i kurczakiem. XD

Zadziwia mnie, jak głupie wymówki mają ludzie, byle tylko nie wziąć odpowiedzialności za swoje życie, zdrowie i samopoczucie.
  • Odpowiedz
Ehh, jakie to życie jest niesprawiedliwe. Za małolata przy spożywaniu 3500-4500 kalorii dziennie bez jakiejkolwiek aktywności fizycznej nic nie tyłem, a teraz jedząc 2500-2800 kalorii dziennie już waga idzie do góry. Nic dziwnego, że ludzie są otyli. Przecież jakbym miał w--------c 1800-2000 kalorii dziennie to bym z głodu umarł.

@Anonimuspolak: aktualnie zjadam dziennie około 2900 kcal (zapisuje każdy posiłek więc powinno się zgadzać) mając 33 latka i lecę w dół
  • Odpowiedz
@Anonimuspolak: To nie jest kwestia magicznego metabolizmu, mniej się ruszasz i tyle. Przez zimę jadłem 2500kcal i waga stała w miejscu. Pogoda się zrobiła ładna dorzuciłem aktywności podbiłem kalorie do 3000 i waga sobie leci, dlaczego? Bo przy małej aktywności miałem mniejsze zapotrzebowanie, żadna magia. Metabolizm to ci zwolni z wiekiem o kilka procent max xD
  • Odpowiedz