Wpis z mikrobloga

@KrystianSPL:
Domagaj się odszkodowania za uszkodzoną odzież normalnie jak za sam motor i swój uszczerbek. Że TU będzie przycinać w ciula to na pewno, w ostateczności pozostaje sąd i tam zwykle TU przegrywa i musi zwracać za wszystko łącznie z odsetkami, więc granie do końca na nie jest dla nich opłacalne, bo mało kto ma cierpliwość ciągać się po sądach.
  • Odpowiedz
@KrystianSPL: Cześć, ja miałem podobną sytuację (tylko trochę poważniejszy wypadek) i nie było żadnych problemów. Za wszystko zwrócili mi na podstawie zdjęć (kask, kombinezon, rękawice i telefon, który akurat był na uchwycie). Nie miałem żadnych paragonów, po prostu oświadczyłem ile były warte i tyle oddali
  • Odpowiedz
  • 0
@KrystianSPL: Tylko tyle zdjęć zrobiłem.

Z ambulansu jak mnie badano, żadnych obrażeń.
Straż pożarna była i wyciek paliwa sprzątała drogę,korkiem się przelało od góry paliwo, najprawdopodobniej

Pokaże rzeczoznawcy zdjęcia aby zwiększyć powage wypadku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
KrystianSPL - @KrystianSPL: Tylko tyle zdjęć zrobiłem. 

Z ambulansu jak mnie badano,...

źródło: obraz

Pobierz
  • Odpowiedz
jedzie tak jak samochodem, czyli mam pierwszeństwo to mogę myśleć o czymś innym niż skupić się w 100% na drodze przy skrzyżowaniu.

@KrystianSPL: no niestety nawet samochodem to na tym polega, że każdy może nam wyjechać. Zdrówka i taniej benzyny!
  • Odpowiedz
@KrystianSPL: ja jak mialem takie zdarzenie to zwrocilem sie do TU i oddali kase - amortyzacja co chyba nie do konca jest ok ale wtedy nie myslalem o tym, ja mialem paragony to inna sprawa
  • Odpowiedz
Zupełnie niepotrzebnie się martwisz i kombinujesz. We wniosku dopisujesz po prostu uszkodzone buty, spodnie i kurtkę, podajesz ich wartość, i czekasz na pieniądze.

Na 95% nikt nie będzie robił pod górkę.

Z rodziny znam przypadek niegroźnego potrącenia pieszego - i ubezpieczyciel bez mrugnięcia okiem wypłacił za kurtkę (która była de facto tylko brudna) i telefon, który się w niej znajdował. Na podstawie samego tylko oświadczenia poszkodowanego, że tego dnia miał na sobie
  • Odpowiedz