Wpis z mikrobloga

@qeti: Może jest szaro, ale ma swój styl. Sam mieszkam w podobnym i mi się bardzo podoba. Chociaż bryła budynku jest zdecydowanie mniej regularna - każde piętro jest przesunię względem poprzedniego.
  • Odpowiedz
  • 103
@qeti: peak budownictwa mieszkalnego to termo-modernizacje bloków z PRL z przemalowaniem ich na kolorowe pastelowe barwy - potem było już tylko gorzej
  • Odpowiedz
@qeti: Wiesz, widok z okna na osiedle deweloperskie oraz ulicę na pewno do najładniejszych nie należy. Ale z drugiej strony jest trochę zieleni, fajny balkon oraz bardzo konkretnie zaplanowane i wykończone mieszkanie.
  • Odpowiedz
@Novick: peak to była kolorowa cegła z 2000
ale przyznaję pudrowanie PRL-u też leganckie. deweloperuchów jeszcze długo będzie skręcać że zmodernizowana wielka płyta będzie stała kolejne 100 lat
  • Odpowiedz
@qeti: no i za komuny jak na tamte czasy było bardzo estetycznie mimo, że szaro, dużo przestrzeni i gotowa infrastruktura. Tutaj jest podobnie (no może przestrzeni trochę mniej, ale no cóż, taki urok inwestycji deweloperskich nastawionych na maksymalny zysk)

• Odpowiedz
nie mogę uwierzyć że komuś te pastele mogły się podobać xd

@jamajskikanion: pomiędzy szarą betonozą i zarzyganiem pastelami jest strefa stonowanego, estetycznego umiaru w jednym i drugim
CXLV - >nie mogę uwierzyć że komuś te pastele mogły się podobać xd

@jamajskikanion: ...

źródło: 4696

Pobierz
  • Odpowiedz