Wpis z mikrobloga

Jestem ciekaw co działoby się gdyby podczas zdawania prawka, egzaminator nie wskazał miejsca, w którym zdający ma zaparkować tylko powiedziałby "proszę zaparkować prostopadle w najbliższym możliwym miejscu".
Wydaje mi się, że 50% nie zdałoby bo wpierdzielaliby się na chodniki albo parkowaliby na przejściach.
Wnioskuję to po tym, że większość ludzi na filmach u #konfitura lub #samochodoza jest wręcz w szoku gdy zwróci im się uwagę, że to miejsce do, którego przejechali 50m wzdłuż chodnika nie jest parkingiem xD

#bekazpodludzi #samochody #podludzie
nocne_zwidy - Jestem ciekaw co działoby się gdyby podczas zdawania prawka, egzaminato...

źródło: 1000001910

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Wnioskuję to po tym, że większość ludzi na filmach u #konfitura lub #samochodoza jest wręcz w szoku gdy zwróci im się uwagę, że to miejsce do, którego przejechali 50m wzdłuż chodnika nie jest parkingiem xD

@nocne_zwidy: I tak najbardziej zabawne jest zawsze to jak ktoś łamie przepisy i próbuje wmówić wszystkim dookoła, że to oni się mylą xD
  • Odpowiedz
No i klasycznek "ja do lekarza" albo "po dziecko się spieszę".

Oni są chyba w jakieś zmowie xD

@nocne_zwidy: Dobra i co z tego, że po dziecko albo do lekarza XD To, że odbierasz dziecko albo idziesz do lekarza nie zwalnia nikogo z przestrzegania przepisów. Prawda jest taka, że większość z tych ludzi to po prostu leniwe dzbany które nie wiem chyba się boją, że im nogi do d--y wejdą
  • Odpowiedz
Fakt jest taki, że miejsca są tylko trzeba zapłacić kilka złotych

@nocne_zwidy: Nie zgodzę się. Nawet jeśli płacić nie trzeba i jest miejsce wolne 4-5 miejsc dalej dosłownie to banda idiotów i tak będzie parkowała w różnych dziwnych miejscach. Niektórzy chyba myślą, że na przykład pasy na przyjściu są po to żeby równo wjechać na chodnik xD
  • Odpowiedz
  • 0
@Cztero0404: Miałem na myśli bardziej ścisłe centrum bo np. u mnie w mieście znalezienie wolnego darmowego miejsca wiąże się z cudem ale nigdy z tego powodu nie parkowałem jak zjeb, utrudniając życie innym.
  • Odpowiedz
Miałem na myśli bardziej ścisłe centrum bo np. u mnie w mieście znalezienie wolnego darmowego miejsca wiąże się z cudem ale nigdy z tego powodu nie parkowałem jak zjeb, utrudniając życie innym.

@nocne_zwidy: W centrum powiatowych tak jest jak napisałem przynajmniej. Chociaż hitem było to, że na przykład za skarbowym w Lublinie masz parking duży piętrowy a i tak potrafią parkować na zakręcie xD
  • Odpowiedz
@nocne_zwidy: szukasz najbliższego legalnego miejsca parkingowego i choćbyś miał kilometrowy odcinek z legalnym parkingiem przy drodze to i musisz jechać cały kilometr żeby takie miejsce znaleźć. To tak samo jakby powiedział "na najbliższym skrzyżowaniu w prawo" ale najbliższe masz rondo to na nim zawracasz i na następnym skrzyżowaniu dopiero jedziesz w prawo. Oni dają zadania podchwytliwe.
  • Odpowiedz