Wpis z mikrobloga

Gdzie teraz jest AI z punktu widzenia takiego mnie?

Ano - nie da się exportować danych z filmwebu. Gryzłem się z tym od pewnego czasu, temat wracał i wracał.
Ponieważ używam AI do polecanek filmowych, chciałem naładować go danymi z prawie 1500 obejrzanych filmów, całą moją historią kinomańską.
Poskarżyłem się mu, że nie jestem w stanie dostarczyć mu danych z filmwebu.
Co zrobił AI?
Zaproponował mi, że napisze mi skrypt, który ściągnie mi te dane.
I tak, za pomocą prób i błędów, przez godzinę wykonywałem polecenia maszyny, która instruowała mnie co i gdzie mam wkleić, żeby zdobyć interesujące ją dane, żeby mogła napisać skrypt, który był JEJ POMYSŁEM.
I tak po godzinie dostałem dokument z całą moją bazą danych z filmwebu.
To jest AI w roku 2026.

#sztucznainteligencja #ai #claude
Cedrik - Gdzie teraz jest AI z punktu widzenia takiego mnie? 

Ano - nie da się expor...

źródło: 655038864_122207139848483750_4166873888365652968_n

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Cedrik: a nie myślałeś użyć jakiegoś XYZ-Code? One mają przeglądarki tekstowe to sobie nawet same mogą testować swój kod. Ostatnio robiłem sobie z użyciem Codexa prostego wrappera dockera do narzędzia MCP żeby użyć w llama-server i sobie sam odpalał tego dockera i testował różne rzeczy.
  • Odpowiedz
XYZ-Code

@FLAC: No właśnie, co byś polecił, żeby dać lokalnemu modelowi opcję pobierania danych z sieci - najlepiej dostęp do przeglądarki?

Zainstalowałem Node-RED, ale dotąd nie zdobyłem się, żeby zacząć używać. Zainstalowałem moduł mcp do LM Studio z wtyczką do Chrome - częściej nie widzi tego dodatku, niż go widzi - mimo, że jest uruchomiony.
  • Odpowiedz
@mathmed: często musisz modelowi powiedzieć "użyj narzędzia tego i tego" to sukces częściej przychodzi. A tak to masz albo claude code z jakimś skillem typu browser-use albo Cline która powinna mieć coś nazywane "browser automation". Jeszcze nie miałem okazji tego używać ale wiem że da się taką funkcjonalność doinstalować do sporej liczby narzędzi. No - googe antigravity tez ma to natywnie poprzez plugin do chrome, tego używałem trochę.
  • Odpowiedz