Aktywne Wpisy

Bartekgkw +473
K---a co jak co, ale autostrady i te wszystkie MOPy i zjazdy w #polska to jest klasa
Wchodzisz za darmo, czyściutko a wręcz pachnąco XD
Wychodzisz i nie boisz się, że mogłeś się zarazić jakimś syfilisem
Po kilku przejazdach samochodem przez Niemcy, Francję czy Włochy na prawdę docenia się Polskie autostrady i tą całą infrastrukturę.
Wchodzisz za darmo, czyściutko a wręcz pachnąco XD
Wychodzisz i nie boisz się, że mogłeś się zarazić jakimś syfilisem
Po kilku przejazdach samochodem przez Niemcy, Francję czy Włochy na prawdę docenia się Polskie autostrady i tą całą infrastrukturę.
źródło: image_picker_6767F5EC-D85F-4C90-90B1-61D97DC471A4-45287-0000111E3901E778
Pobierz
Nigarun +570
źródło: fw_1776957593540
Pobierz

Znam gościa z parę lat ale kontakt mieliśmy sporadyczny. Nigdy żadnej złej krwi czy coś. Nagle dostaje wczoraj wiadomość na Messengerze (była 2 w nocy, akat nocka) od gościa, że jedyny jestem dostępny a on grosza przy dupie nie ma w obecnej sytuacji i potrzebowałby pilnie kasy. Rano odeśle. O dziwo nie chciał żadnych kodów blik ani nic z tych rzeczy, dodatkowo wysłał mi głosówke na potwierdzenie tego że to on. Mówię no w sumie wydaje się legit, poprosił o przelanie 100zl na numer telefonu. Myślę sobie znam gościa trochę, nie chce kodów blik, danych logowania, nie wysyła dziwnych linków, wysłał głosówke że to on a nie włam, to co mi szkodzi do rana mu pożyczyć. Wysłałem mu przelew na telefon bo podał numer no i ok. Pisze do wczoraj, dziś rano i nic, dzwonię nie odbiera. Potem dzwonię to już poczta za pierwszym sygnałem, wiadomości nie dochodzą. Nie jestem w stanie pojąć, że ktoś dla 100 złotych zrobił z siebie taką ofiarę a potem udaje że nie istnieje xd trochę dziwne ale zacząłem się zastanawiać czy ta 100 to nie pretekst do czegoś grubszego odnośnie mojego konta bankowego, ale przecież na przelewie na telefon nie ma chyba żadnych danych które moglyby w jego rękach mi jakoś zaszkodzić czy powinienem się martwić. Po prostu nie warto być miłym i pomocnym czasem. Pierwszy i ostatni mój błąd jeśli chodzi o pomoc finansową ludziom przez internet
#blik
Komentarz usunięty przez autora
Pieniądze pożyczam jak rasowy rzymianin, zawsze dostaję pieniądze spowrotem.
@tuzzior: ej a nie chciałbyś kupić bardzo bardzo fajnego mostu?
Ty mu pożyczyłeś stówkę, a on trzymając ją wyobrażał sobie, że jest potencjalnym milionerem i jest o krok od spłacenia tych wszystkich długów, wystarczy tylko