Wpis z mikrobloga

CzeΕ›Δ‡ πŸ‘‹
PotrzebujΔ™ porady od osΓ³b, ktΓ³re znajΔ… temat. PlanujΔ™ za okoΕ‚o pΓ³Ε‚ roku zakup Nissana 350Z i interesujΔ… mnie wyΕ‚Δ…cznie roczniki 2007–2008 (wersja HR). Zastanawiam siΔ™ miΔ™dzy zwykΕ‚ym 350Z HR (tylko manual) a wersjΔ… NISMO.
I tutaj moje pytanie: czy Waszym zdaniem warto dopłacać do NISMO, czy lepiej kupić zwykłe HR w dobrym stanie, a zaoszczędzone pieniądze przeznaczyć na serwis / doprowadzenie auta do topowego stanu? Z tego co wiem, silnik w obu wersjach jest ten sam, a różnice dotyczą głównie zawieszenia, sztywności i wyglądu, więc ciekawi mnie jak to wygląda w praktyce z Waszego doświadczenia.
Z gΓ³ry dziΔ™ki za kaΕΌdΔ… opiniΔ™ πŸ‘
Zdjecie dla uwagi.
#350z #nissan #motoryzacja #samochody #auta #tuning #jdm #rwd #pytaniedoeksperta #carboners
BigInt - CzeΕ›Δ‡ πŸ‘‹
PotrzebujΔ™ porady od osΓ³b, ktΓ³re znajΔ… temat. PlanujΔ™ za okoΕ‚o pΓ³Ε‚ ...

ΕΊrΓ³dΕ‚o: dbbfa5ae-6188-4ebf-bda0-41f4d1193596_i800x600.jpg

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Samara__Morgan: Myslalem nad mustangiem albo challengerem ale ogolnie meh, za duzo jakos tego widze i nie do konca mnie przekonuja. dodatkowo wszystkie ktore widzialem to niewiele sztuk i jakies srednie silniki typu 3.6, a jak juz bym mial kupowac to mozliwie najmocniejsza wersje z jakas opcjonalnie doplata. 350z to tez cos czym ja bym sie chetnie przy okazji pobawil bo to bylo takie moje marzenie z czasow need for speeda
  • Odpowiedz
@BigInt: a to bylo nismo w HR? Pamietam tylko wersje wczesniejsza co miala 297 koni.. osobiscie nie wiem po co dokladac do nismo, zwΕ‚aszcza ze pewnie ma kubly, wiec o grzaniu d--y mozna zapomniec. Mam HR, jak cos to wal na priv albo najlepiej na insta @citiZ33n
  • Odpowiedz
  • 0
@fiutozord: Nismo wystΔ™powalo wyΕ‚acznie z silnikiem HR i manualnΔ… skrzyniΔ… biegow. Mnie interesuje wΕ‚aΕ›nie albo wersja HR, albo Nismo do ktΓ³rego mogΔ™ byΔ‡ β€žzmuszony”, jeΕ›li nie znajdΔ™ zadbanego HR-a w manualu. Obie wersje to roczniki 2007–2008 i majΔ… praktycznie te sama moc okoΕ‚o 306 KM. Istnieje jeszcze wersja okoΕ‚o 350 KM- 350Z Nismo 380RS, ale to juΕΌ ultra rzadka, produkowana gΕ‚Γ³wnie na rynek japoΕ„ski i praktycznie nie do dostania. Z
  • Odpowiedz
  • 0
@fiutozord: 350Z z silnikami HR byly roznie oznaczane w Europie/Japonii i USA. w Europie moc byla podawana jako 313 PS, a w USA jako 306 HP. To praktycznie ten sam silnik, tylko rΓ³ΕΌne jednostki pomiaru i normy. Mnie interesuje tylko HR i tylko z kierwonica po lewej stronie, to co pokazales to anglik. Niestety coraz ciezej znalezc zadbana 350z z HR dlatego tez rozwazam ewentualnie 370Z.
  • Odpowiedz