Wpis z mikrobloga

#tibia Grałem w tibie wiele lat temu, chętnie bym poklikal nostalgicznie. Bardziej polecicie oficjalną czy OTS? Zawsze mnie trochę odrzucało od OTS, ale z drugiej strony nie wiem czego się spodziewać od 'nowej' tibii...
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Boniasty: zależy jak długo nie grałeś. Nowa tibia jest mega easy. Można sobie popykac od czasu do czasu po robocie, sporo uproszczeń, dużo rzeczy do robienia. Nie grałem od lat na OTS, ale tak bez wchodzenia w szczegóły , to wydaje mi się, że większość topowych jest trudniejsza niż rl (np. retro serwery).

Ja gram raz na rok albo dwa. Wolę rl tibie. Przynajmniej mam jakąś pewność, że moje postacie
  • Odpowiedz
@Boniasty: będziesz zachwycony nową tibią jeśli chcesz mieć rozbudowaną rozrywkę, system tasków itd., bardzo łatwo się lvle wbije i nie boli tak strata (deska) jak kiedyś. 100 lvl w tydzień, dwa wbijesz. Najlepiej kup sobie za 10 zł wyskillowaną postać z char bazaru i graj;)
  • Odpowiedz
@Boniasty: też bym chętnie na takim pograł, ale wiesz ile na to trzeba mieć czasu? Dlatego wolę RL. Nie bez powodu każde mmo starało się z czasem dostosować do nowych realiów. W mmo grają już raczej tylko stare dziady np. z sentymentu (nie, że obrażam, sam gram :P). Ta grupa wiekowa nie będzie siedzieć po 10h dziennie w gierce.
  • Odpowiedz
@Boniasty: jak chcesz retro to leć na tibiantisa, ale tam będzie mordęga z wbijaniem lvli i skilli. Zobaczysz jak real tibia jest mega przyjemna ;)
  • Odpowiedz