Aktywne Wpisy

Salido +445
Minął 4. (z 67) dzień wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 6 wypadków śmiertelnych w których zginęło 6 osób.
20 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
20 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 6 wypadków śmiertelnych w których zginęło 6 osób.
20 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
20 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
źródło: 1-453841-56
Pobierz
lubie-sernik +156
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Generalnie żaden zapach nie zrobił na mnie wrażenia, że miałbym takie "wow, chce tym pachnieć". Wszystkie to było praktycznie "ładnie pachnie". Płacić 10 zł za te zapachy to gruba przesada. W sensie nie można im odmówić jakości składników, bo wszystko pachnie naturalnie, dobrze zblendowane, ale to nie ten poziom, żeby płacić 10 zł. Orage, afternoon swim, city of stars itp. mogę powiedzieć o każdym, że ładny, ale po 30 minutach już w sumie nie pamiętam, jak pachniały. Niczym nie zapadły w pamięć.
L'immensitate fajne, takie gorzkawe, przypomina mi trochę pomelo, ale nie jest warte 10 zł/ml.
Meteore ma bardzo dobrego klona, khandlaj snow czy jakoś tak. A--b 1:1 uchwycił DNA meteore. Różnica jest taka, że khandlaj pachnie chemicznie, a chmieczność w tym zapachu robi ogromną różnicę. Przez to nigdy bym nie kupił khandlaja jako dobrego zamiennika, ba, tym khandlajem to bym się nie psikał nawet za darmo.
#perfumy
teraz jestem na odwyku perfumowym, ale niesamowicie mnie ciekawi l'immensitate oraz meteore i jeśli podejmę decyzję o zakończeniu odwyku to testuje je od razu
Meteore to sobie kup tego khandlaj snow czy jak to się tam nazywa i wyobraź sobie, że zamiast chemicznie to pachnie naturalnie. Bardzo pudrowy zapach - ale nie irysowo. Bardzo specyficzny profil zapachowy, wydaje mi się, że otoczenie może nie najlepiej reagować.
do tego mam klona ombre nomade z the woods symphony i pachnie nieźle, oryginał pewnie nie będzie o niebo lepszy
@SlepyBazant: nos albo mózg do wymiany
@prodigium +1
@markaron @markaron no nie wiem, jakoś tak mi się skojarzył. Dalej wyczuwam na ręce i jakoś tak lekko zalatuje mi takim vibratowym-owocowym klimatem.
@prodigium dzięki za propozycję dekantu. Jest ładny, ale uważam, że za bardzo skręca w damską stronę, dlatego nie chciałbym nim robić globala, więc podziękuje.
Tak czy siak LV to
@SlepyBazant: Przehajpowany? Tak. Czy najbardziej? Nie, są też inne.
@prodigium Aż sobie psiknąłem na rękę żeby się upewnić bo dawno nie nosiłem i za ch..j nie można tego pomylić z damskim zapachem xd.
Jak już miałbym szukać skojarzeń to w kierunku jakiegoś swiezaka od Issey Miyake, trochę AdG jak pisałeś.