Wpis z mikrobloga

Jak poznać, że prawakoid kłamie?
Usta mu się ruszają.

Ruszyła kolejna prawacka machina propagandy. Tym razem twierdzi, że w UK rzekomo zalegalizowano aborcję do ostatniego dnia ciąży.

Rzeczywistość: chodzi o dekryminalizację zarzutów o własną nielegalną (po ustawowym terminie) aborcję u kobiet, które są ścigane i skazywane na podstawie prawa uchwalonego jeszcze1861 roku.

Co ciekawe, w prawackiej Polsce również nie ma przepisów karzących kobietę za aborcję nawet chwilę przed porodem. Używając prawakoidalnej szkoły propagandy można byłoby więc napisać, że Polska, kraj z jednym z najbardziej surowych praw aborcyjnych na świecie, zalegalizował aborcję do narodzin, wspomnieć coś o marksizmie, komunizmie, eurokołchozie, niszczeniu instytucji rodziny i "tradycyjnych wartościach", które oczywiście nigdy nie dotyczą samych prawaków, bo to "wyjątkowa sytuacja".

#polityka #aborcja #polska #wielkabrytania #uk #bekazprawakow #bekazpisu #bekazkonfederacji
czerwonykomuch - Jak poznać, że prawakoid kłamie? 
Usta mu się ruszają. 

Ruszyła kol...

źródło: pl3ibncl96qg1

Pobierz
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@czerwonykomuch: i pisze to babka która porzuciła rodzinę dla kochasia, zaszła z nim w ciążę, a gdy ten kopnął ją w dupę, przypominała sobie o rodzinie i z brzuchem do niej wróciła, a od lat poucza Polki jak mają cnotliwie żyć.
  • Odpowiedz
@czerwonykomuch: ale nawet jeśli by zalegalizowali to jak to? przecież oni już dawno wyszli z tfu eurokołchozu i na 100% żadne suwerenne państwo by nie zalegalizowało czegoś takiego
xD
  • Odpowiedz
@brak_sumienia: aborcja ma to do siebie że kto chce ją zrobić to i tak to zrobi. To nie działa tak że koleżanka sobie zrobiła to ja też chce. A jeżeli to u kogoś tak działa to może jednak lepiej żeby taka osoba rzeczywiście się nie rozmnażała
  • Odpowiedz
  • 0
pewnie się domyśla, bo wie co oznacza dekryminalizacja, w przeciwieństwie do niektórych tutaj w tym temacie.

@KurkaWodan123: Skoro jesteście tak oświeceni, to chętnie posłucham uzasadnienia, jak to ma wpłynąć.
  • Odpowiedz
@BenAli: pytasz się jak brak karalności albo definiowania danego zjawiska jako przestępstwo per KK wpłynie na poszerzenie się tego zjawiska? Twierdzenie, że dekryminalizacja „nie zwiększy liczby aborcji”, ignoruje podstawowy mechanizm prewencji ogólnej. Osoby, które przed dekryminalizacją miałyby dopuścić się aborcji - po dekryminalizacji również się jej dopuszczą [zakładam, że nie muszę Cię oświecać w tym aspekcie], więc nie możemy mówić o wypływie liczby osób z tego grona. Pozostaje zbiór osób,
  • Odpowiedz
  • 0
@KurkaWodan123: Ale piszesz ogólnie, a ja chcę dowody, badania. Nie wiem, ile jest Brytyjek, które beda chciały własnoręcznie (lub z pomocą kogoś, komu i tak za to grozi więzienie) usunąć ciąże po 6 miesiącu(!). Skoro zjawisko ma "przyśpieszyć" wzrost aborcji, to ich liczba musi być co najmniej zauważalna statystycznie.
  • Odpowiedz