Wpis z mikrobloga

a wy to macie? dużo jest j-----a się z czyszczeniem tego?

@Soothsayer: Mam, świetna sprawa, czyszczenie banalne, wyjmuje się noże od spodu i do wszystkiego jest dostęp. Najpierw wlewasz wodę i puszczasz na kilkanaście sekund na wysokie obroty z tą wodą w środku i już jest wstępnie umyte, a potem ewentualnie po wyjęciu noży poprawiasz ręcznie.Zależy też co robisz, bo jak zupę, to sama woda często wystarczy, a jak ciasto,
  • Odpowiedz
@Teuvo niech kupi trzy egzemplarze w takim razie, bo może przy takim zbiorczym zakupie dostanie jednego lizaka w gratisie, którego będzie można mu oddać w ramach podziękowania za przekazanie nam produktu
  • Odpowiedz
Najpierw wlewasz wodę i puszczasz na kilkanaście sekund na wysokie obroty z tą wodą w środku

@mietek79: zapomniałeś tylko dodać że wtedy najlepiej założyć słuchawki z ANC albo wyjść z kuchni bo tak n--------a jakby chciał wystartować xD
  • Odpowiedz
@Xuzoun: Nie wychodzę i żyję, jeśli taki poziom hałasu miałby mnie wykańczać, to nie mógłbym używać blendera, młynka do mielenia kawy i kilku innych sprzętów. Mógłby być cichszy, ale nie dramatyzujmy to tylko kilka - kilkanascie sekund, spać przy tym nie muszę ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Soothsayer: Zajebisty jest lidlomix, nawet w sumie nie używam przepisów z tego za bardzo, ale jako taki d------y blender co jeszcze wyrabia ciasto jest sztos. Nawet mi ta reklama nie przeszkadza, to zajebista cena xD
  • Odpowiedz
@Teuvo: Bardziej żona korzysta niż ja, ale nie ma takiego abonamentu jak w Thermomixie. Przepisy są za friko z aktualizowaniem, masz możliwość tworzenia własnych, działa też społeczność. Wiadomo, że nie każdemu się to spodoba, mam kumpla, co kupił i nie używa, natomiast my bardzo często, głównie do sosów, ciast, zup, con-carne, ryb, warzyw i kurczaka na parze (kurczak zawinięty w boczku - zajebioza), domowego likieru jajecznego itd.
https://www.monsieur-cuisine.com/pl/monsieur-cuisine-smart
https://www.monsieur-cuisine.com/pl/przepisy
  • Odpowiedz