Wpis z mikrobloga

Co takiego opresyjnego i szkodliwego dla Polski jest w UE, że nie chcemy już w niej być? Mamy jakieś sensowne argumenty poza anegdotycznymi?
#polexit
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@przeo: Bo są za mało rozgarnięci, żeby pić z butelki z przymocowaną nakrętką. To ich główne argumenty. Pamiętam Polskę sprzed wejścia do Unii. Nie chcę żeby te czasy wróciły. Ogromny rozwój zawdzięczamy UE. Wystarczy się przejechać po mieście/wsi ile jest tabliczek, że dofinansowano z Unii Europejskiej. Powinno być ich jeszcze wiecej
  • Odpowiedz
@przeo: utrata suwerenności na rzecz Brukseli to po pierwsze.
Wpłacamy do wspólnego budżetu a potem przychodzi ursula która stwierdzi, że rząd jej się nie podoba w Polsce i np zablokune nam to czy owo.
Promocja pedalstwa, LPG, etc. Narzucanie nauczania w szkołach wg unijnych standardów.
Można by tak wymieniać bez końca
  • Odpowiedz
gdy prawactwo doprowadzi do wyjścia z Unii, łatwiej będzie im kraść i zrobić z Polski prywatny folwark oligarchów.

Dokładnie tak jak piszesz, giertych, krauze, czarnecki, kulczyk, plichta, dubois. balcerowicz, tusk, bodnar, żurek, to czyste prawactwo. A nie czekaj.
Sprawa polnordu, amber gold, olt express, franki, lot, lotos.
Wszyscy kryci parasolem wsi/bnd.
Serio, że ktoś jest w stanie takie coś wypisywać i nie jest mu wstyd.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@4ntymateria: nie rozukiem utraty suwerennosci na rzecz Brukseli, mozesz rozwinąć?

Co do blokowani wyplat środków z tego co wiem bylo tak tylko w przypadku kpo, ktorego warunkiem wyplaty bylo przywrocenie praworządności, co bylo skutkiem decyzji pisu.

czego każą nauczać w szkołach?

Nie musisz wymieniać bez końca chciałbym usłyszeć argumenty przeciwko temu co nam oferuje unia czyli otwarte granice, projekty i dotacje, to, że dzięki UE wybudowaliśmy autostrady i drogi ekspresowe,
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@4ntymateria: no właśnie chciałbym poznać Twoja perspektywę tylko wyłączając te frazesy, którymi sypiesz, bo naprawdę mnie ciekawi do czego takiego zmuszają nas w szkolnictwie albo co prowadzi do utraty naszej suwerenności.
  • Odpowiedz