Wpis z mikrobloga

Zalozmy ze wzieliscie dluzszy urlop w korpo. W polowie urlopu ktos pisze do was czy nie lognelibyscie sie i ogarneli cos co zajmie 1-2h ?Przed urlopem robiliscie nadgodziny jednoczesnie dostajac opierdziel za to ze cos jest niedokonczone mimo ze termin nie byl realny.

To jest drobne ulepszenie, cos bez czego firma sie nie zawali a i mozna to zlecic komus innemu (ale ta druga osoba nie chce tego zrobic bo to moje zadanie xd)

#korposwiat #korpo #pracbaza #programista15k #programowanie #kryzysit

Zrobilibyscie zadanie na urlopie?

• Tak 6.2% (16)
  • Nie 83.0% (215)
  • To zalezy 10.8% (28)

Oddanych głosów: 259

• 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lucian145: Ostatnio ktoś mi na urlopie napisał to aż się zalogowałem i dodałem palemkę do statusu. A odpisałem najszybciej jak mogłem w kolejny poniedziałek.
  • Odpowiedz
@lucian145: To polecenie służbowe? Czyli wycofują mi dzień urlopu tak?

ale to nie na sluzbowy tylko prywatny telefon xd

Podałeś w pracy prywatny numer? Sam sobie jesteś winien. Do rekrutacji kupuje się kartę za 5 zł w żabce, potem wyrzucić.
  • Odpowiedz
Przed urlopem robiliscie nadgodziny jednoczesnie dostajac opierdziel za to ze cos jest niedokonczone mimo ze termin nie byl realny.

@lucian145: W swojej obecnej pracy zrobiłbym bez problemu bo nie raz się urywam gdzieś jak potrzebuję

Ale za takie zachowanie jak opisujesz to nawet bym telefonu nie odbierał( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@lucian145: w robocie nam takiego ananaska co po 2 tygodniowym urlopie pierwsze c zrobił w sobotę to taski (jeszcze moje które mówiłem że robię) scrum masterka kiedyś do mnie pisała podczas urlopu czy mogę wbić na spotkanie xDD
Raz z mojej strony wyszło spotkanie poevQs urlopu ale to takie informacyjne a robiłem remont więc no akurat w czasie przerwy od remontu
  • Odpowiedz
ta druga osoba nie chce tego zrobic bo to moje zadanie

@lucian145: Odmowa wykonania bezpośredniego polecenia pracodawcy to istotne naruszenie porządku i dyscypliny pracy, za co grozi pracownikowi od upomnienia aż do rozwiązania umowy o pracę w trybie dyscyplinarnym.
  • Odpowiedz
Do rekrutacji kupuje się kartę za 5 zł

@ekektrykpozdalnym: Nie trzeba. Podanie prywatnego numeru na potrzeby rekrutacji nie daje pracodawcy prawa do posługiwania się tym numerem po zakończeniu rekrutacji, czyli w trakcie trwania umowy o pracę. Jeżeli pracodawca jednakowoż będzie się tym numerem posługiwał - a nie podałeś prywatnego numeru jako sposobu kontaktu po podpisaniu umowy - to wyciągasz najcięższą artylerię pt. RODO i jedziesz z nim do spodu. Oczywiście,
  • Odpowiedz