Wpis z mikrobloga

Mirki, mam pytanie do ludzi, którzy siedzą w temacie i nie chcą od razu pisać, że cała scena PUA to jeden wielki scam.
Kogo z polskiej sceny PUA / social skills / randkowej realnie polecacie, jeśli ktoś jest totalnie opóźniony społecznie i chce ogarnąć podstawy kontaktu z kobietami? Nie chodzi mi o kolejnego gościa od motywacyjnych haseł, tylko o kogoś, kto faktycznie daje konkrety i nie wciska od razu pakietu za kilka tysięcy.
Interesuje mnie ktoś, kto:
uczy normalnej rozmowy, a nie recytowania tekstów jak NPC
nie robi sekty wokół siebie
nie sprzedaje cudów po dwóch dniach
nie leci wyłącznie w one night stand i domykanie, tylko ogarnia też temat relacji i psychiki
Jak macie konkretne nazwiska, kanały, blogi, kursy albo ludzi, których lepiej omijać szerokim łukiem, to piszcie. Mam już za sobą złe doświadczenia i nie chcę drugi raz władować się w to samo bagno.

#blackpill #przegryw #tinder #pua #redpill #zwiazki
  • 37
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Sakon72: najlepiej to niczego takie nie kupować i samemu próbować, pisać dużo, uzbroić się w cierpliwość i brać wszystko na chłodno, zachować zimną krew

W sumie ja nadal trucel, ale przynajmniej raz za rękę potrzymałem - pierwszy raz w wieku 22 lat, a i tak różowa nie chciała związku
  • Odpowiedz
@Sakon72: zamiast chodzić na jakieś pua staraj się po prostu częściej wystawiać na kontakt z laskami i z nimi interaktowac, ale bez creepy zachowań tylko budować relacje koleżeńskie. Z czasem naturalnie wytworzy się jakaś więź z jakąś dupą a doświadczenie będzie pomocne przy kontaktach z innymi
  • Odpowiedz
  • 0
@Rheinmetall @Pralko-suszarka : Próbowałem dokładnie w ten sposób od 18 roku życia i u mnie to po prostu nie zadziałało.
Nie jest tak, że od razu poszedłem w PUA. Najpierw przez lata próbowałem normalnie, koleżeńsko, bez tekstów, bez ciśnienia, tylko że u mnie to się kończyło źle albo dziwnie.
Przykład ze studiów. Była u mnie na roku dziewczyna, z którą przez jakiś czas naprawdę dobrze mi się gadało. Nie codziennie, ale regularnie:
  • Odpowiedz
Więc dlatego mam taki problem z radami typu po prostu częściej wystawiaj się na kontakt i buduj relacje koleżeńskie. Ja to robiłem. I właśnie przez takie sytuacje potem człowiek zaczyna wszystko analizować, bać się każdego kroku i szukać jakichś instrukcji obsługi życia.

@Sakon72: Robisz sobie jaja albo pomijasz kluczowe rzeczy, bo to jest niemożliwe. Moja oferta jest ciągle aktualna.
  • Odpowiedz
@Sakon72: czy ty nie rozumiesz że jakość interakcji z babami jest zależna od twojej mordy i budowy ciała? Jak się babom nie podobasz to ci żaden kurs PUA ci nie pomoże, bo baby faworyzują przystojnych trylgodytow nad rozważanymi przeciętniakami. Jestem w podobnej sytuacji jak ty, i powiem ci jedno, weź się za zarabianie hajsu, a nie wydawanie go na to co ci nie ma prawa pomoc. Twoje interakcje z babami
  • Odpowiedz
  • 0
@Zly_CzlowiekXD: Nie potrafię w sobie tego przekonania do końca zwalczyć, bo z jednej strony widzę jak działa pierwsze wrażenie, ale z drugiej znam też masę wyjątków, które mi rozwalają ten cały prosty blackpillowy obraz. Przecież jest sporo ludzi bez mordy, bez wzrostu, bez mięśni, a jednak mają powodzenie albo są w związkach. Sam znam gościa, który obiektywnie nie jest ani wysoki, ani przystojny, ma może 160 cm, zero sylwetki, a
  • Odpowiedz
@Sakon72: wyjątki to - pokolenie przedtinderowe, mega fart, układy które są dead bedroom. ;) Nas młodych taki wyjątek z spoko układem już nie spotka, gwarantuje ci ;) kto w liceum nie wyrwał baby to już nie wyrwie cokolwiek by nie zrobił. Dziś baby mają masę opcji ;)
  • Odpowiedz
  • 0
@Zly_CzlowiekXD: Coś w tym jest. Też mam wrażenie, że on sobie poradził mimo słabego wyglądu głównie dlatego, że poznał ją jeszcze w liceum, zanim weszła cała ta dzisiejsza selekcja, apki i masa opcji. Gdyby ten związek się rozpadł i miał dziś wrócić na rynek randkowy od zera, to moim zdaniem miałby już dużo trudniej i zostałby brutalnie zweryfikowany.
  • Odpowiedz
@Sakon72: Nie istnieje taki. Redpille, PUAsy to jeden wielki scam. Znajdź sobie hobby i w obrębie tego hobby ćwicz social skillsy, próbując nie być creepem. Z czasem będzie ok.
  • Odpowiedz
Nie istnieje taki. Redpille, PUAsy to jeden wielki scam.

@kaminarii: gdyby tak było, to nie dawałyby efektów, a dają. Tylko tak jak już kilka osób zauważyło z blackpilla, ta rada jest skuteczna dla ludzi którzy "jakoś wyglądają" i mają problemy wychodzące poza kwestie wyglądu. Lub problem z wyglądem jest minimalny / naprawialny. Co do tego, że to scam dla ludzi brzydkich i wmawianie im bajek - pełna zgoda, to obrzydliwe
  • Odpowiedz
@Sakon72: ale co się złego wydarzyło? Może ona żartobliwe to powiedziała. Albo nie było jak mówisz, i czuła się jakiś "osaczona" twoja osoba wcześniej i wyładowała coś co jej uwierało w tobie.

Jakby mi tak wrzasnęła to bym powiedział "tak, idę za tobą bo mam sprawę", potrzedl bym powiedział co trzeba i nara. Jeśli jej sposób mówienia rzeczywiście był jakiś niechętny wobec ciebie to po prostu nie zawracasz jej głowy.
  • Odpowiedz
  • 0
@Pralko-suszarka: Może z boku to tak wyglądało i nie wykluczam, że mogła się poczuć osaczona, nawet jeśli ja nie miałem takiej intencji. Problem w tym, że właśnie wtedy byłem totalnie zielony społecznie i nie umiałem ocenić dystansu ani momentu. Dla mnie to było zwykłe dogadanie jednej rzeczy po zajęciach, a dla niej mogło to wyglądać inaczej. I właśnie takie sytuacje mnie potem rozwalały, bo ja nawet nie wiedziałem, gdzie kończy
  • Odpowiedz
@Sakon72: Jak masz jakieś pytania to pisz do mnie śmiało. Kilku ludziom już pomogłem. Ja normalny facet - 173cm, normalna waga i zarobki. Jestem w szczęśliwym związku, po ślubie, wszystko super. Nie będę Ci mącił w głowie jakimiś głupotami typu gotowe tekstyb PUA tylko szczerze doradczę.
  • Odpowiedz
Kogo z polskiej sceny PUA / social skills / randkowej realnie polecacie, jeśli ktoś jest totalnie opóźniony społecznie i chce ogarnąć podstawy kontaktu z kobietami? Nie chodzi mi o kolejnego gościa od motywacyjnych haseł, tylko o kogoś, kto faktycznie daje konkrety i nie wciska od razu pakietu za kilka tysięcy.

@Sakon72: imo w polsce nie ma żadnego dobrego guru w tym temacie. trzeba obserwować otoczenie i wyciągać wnioski samemu.

jedynie kogo
  • Odpowiedz
Problem w tym, że właśnie wtedy byłem totalnie zielony społecznie

@Sakon72: ale z każdą interakcją nabywasz skilla. Obserwuj jak inni faceci rozmawijają z laskami, zwłaszcza ci którzy są przez nie lubiani.

I właśnie takie sytuacje mnie potem rozwalały

@Sakon72: Jeśli coś takiego cię rozwala, to nie wiem jak ty wyobrażasz sobie po PUA odnosić sukcesy. Raz że to g---o a dwa, tam też będziesz masowo odrzucany i z
  • Odpowiedz
@Sakon72: Analizując działalność ludzi ze sceny PUA, przede wszystkim guru uwodzenia to można dojść do wniosku, że wszyscy plotą te same głupoty i nie da się znaleźć ani jednego, który by przeszkolił tak, żeby znaleźć sobie kobietę na całe życie. Bo zakładam że o taką Ci chodzi. Gdyby było inaczej i ich porady były skuteczne, to nie przetrwałby ani jeden tego typu biznes. Może z jakiejś starej szkoły ale to
  • Odpowiedz
Gdyby było inaczej i ich porady były skuteczne, to nie przetrwałby ani jeden tego typu biznes.

@daro1: ale to nie są wielopokoleniowe biznesy albo megakorporacje jak ci od tindera żeby się tym przejmowali. tam chodzi o to żeby nachapać się jak najwięcej przez tyle ile się da i można się brać za wymyślanie nowego sposobu na wyciskanie kasy z ludzi. tam nie ma czegoś takiego jak lojalni wieloletni klienci xD
  • Odpowiedz
@czescmampytanie: Gdyby tak było to te biznesy trwałyby pewnie po kilka lat, po czym by się zwinęli, rozpoczynając nową działalność. Ale trenerzy uwodzenia działają wiele lat. Na mój łeb jest to uzależnianie od siebie klientów, dosprzedając im kolejne kursy. Bo całej prawdy jak podrywać od razu nie powiedzą.
  • Odpowiedz
@daro1: działają od lat bo problem cały czas występuje i coraz więcej facetów zaczyna mieć ten problem, a nie dlatego ze oni są jakimiś mastermindami którzy zmówili się zeby czasem ich klienci nie znaleźli trwałego związku.
  • Odpowiedz