Aktywne Wpisy

rovi +10
#gielda ogólnie to jeden z najaktywniejszych tagów i tak czytam i myślę a c--j, wejdę w to.
Nakupiłem jakichś ETF w revolucie co były zielone.
Ogólnie nie wiem co wy tu p---------e jakieś uśrednianie, ath i korekty ale wygląda spoko.
Btw. Czym się różni etf od akcji?
Nakupiłem jakichś ETF w revolucie co były zielone.
Ogólnie nie wiem co wy tu p---------e jakieś uśrednianie, ath i korekty ale wygląda spoko.
Btw. Czym się różni etf od akcji?
przemek-szrek +61
#ajemge1 Teraz dopiero czytam co się o------o i jestem mocno w szoku. Z góry sorry za rynsztok, ale k------a szły tam na j-----e. J-----e z typem poznanym kilkadziesiąt minut wcześniej na portalu randkowym. Zamiast Kacperka w mieszkaniu mógł być zwyrol, który nie tylko z p---y by im zrobił jesień średniowiecza. O tym, że jest live były informowane, ok trochę podstępnie ale były tego świadome, przecież rozmawiały z czatem, odpowiadały na

Drogie #motomirki od roku posiadam motocykl (Yamaha TDR125). W tym roku planuje zrobić prawo jazdy kat. A by cieszyć się jednośladem każdej kategorii. Co polecacie na pierwszy "poważny" motocykl? Sercem zawsze byłem za MZ Etz 250 - ma sens zakup tego wytworu enerdowskiej techniki do jazdy na daily? Nie będzie to krokiem wstecz względem TDRki?
Są jakieś motocykle godne polecenia podobnego rodzaju co w.w. MZtka? Podoba mi się dźwięk 2T, jednakże w obecnych czasach to raczej pieśń przeszłości.
@NPol41: To sobie możesz kupić jako moto do dłubania i jazdy w niedzielę po obiedzie, nie jako daily. To już nie te czasy. Będziesz miał problem z dostępnością części podejrzewam. Kup sobie coś wygodnego i współczesnego.
@NPol41: Dokładnie tak i
MZ zostaw pasjonatom. Wiem, że to były dobre maszyny, ale jak przejedziesz się na czymś nowszym z Zachodu lub z Japonii to na MZ już tak nie popatrzysz
@SuperStefan: szyba zabiera 63,2% przyjemności z motorkowania ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@motospamer: na szczęście boczne wiatry i podmuch tirów przypominają co to wiatr we włosach (✌ ゚ ∀ ゚)☞
źródło: 1000018212
PobierzJa mam to szczęśćie, że mam VStroma i CX500ec - w obu przypadkach fabryczna owiewka dmucha powietrze prosto w ryj ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dlatego najlepsza ilość motocykli w swoim garażu to n+1 (n - liczba aktualnie posiadanych motocykli) :D
Jeśli masz dobrej klasy części to jest to motocykl niezawodny który według serwisówki trzeba robić szlif cylindra co 40tys km.
Zawsze odpala bez problemu i nigdy nie zawodzi.
Chyba że kupisz złom za 10 tys zł.
Natomiast jeśli chcesz motocykl klasyczny
@NPol41: tylko s1000rr
@SuperStefan: kwestia techniki, tłukłem autostradami 1200 w 12h, tłukłem 1800 gorszymi drogami w 32h bez spanka, jedynie z leniuchowaniem po rowach.
Oczywiście inaczej się rozmawia po trasie na nakedzie a inaczej zza szyby, ale umówmy się - autostrada to tranzyty a nie wycieczka właściwa. O wiele śliczniej jest się wtedy bujać
@mpetrumnigrum: ewentualnie jakiś Royal Enfield, też 350, też Made in India, ale jechać będzie dobrze
@motospamer: najważniejsze, że masz porównanie i masz wybór ;) Co innego, jak ktoś jest uparty, bo "całe życie jeździł Harleyem/GSem/Hayabusą i innej opcji nie widzi". Ja podałem przykład z VStromem/Transalpem bo to chyba dobry entry
@motospamer: tak, ale dopiero po zakończeniu leasingu na GSa lub inną Afrykę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@NPol41:
Pytanie nieironiczne - czy jeździłeś kiedyś na współczesnym, względnie nowym motocyklu?
Bo to jest zupełnie inne doświadczenie. Skoro jeszcze nie masz kat.A, to idź do wypożyczalni, i przejedź się na (względnie) nowym Duke 125, Svartpilen, Zontes nawet jakimś Junaku z chłodzeniem cieczą - to nagle się przekonasz, jak wiele rzeczy w twoim starym motocyklu cię denerwuje, ale się do
@motospamer: Ja mam wyższą i jeszcze deflektor d-------m i teraz jest w pytę.