Wpis z mikrobloga

Zaczynam trochę rozumieć "kwik" wszystkich przeciwników systemu kaucyjnego. Otóż kwik zwykle ppdnoszony przez świnie lub inne zwierzęta także tutaj ma podobne źródła - czyt zezwierzęcenie.

Brudasy i śmieciarze zawsze kwiczą, jak ktoś zabrania im śmiecić. Pamiętam ten sam kwik jak wprowadzano odpłatne torby foliowe na zakupy w marketach, albo jak wprowadzano zakaz palenia papierosów w knajpach - świnie tak samo kwiczały jak tereaz że ktoś śmie śmieć im zabaniać być śmierdzielami i śmieciarzami.

System kaucyjny to jest systemowe przerzucenie odpowiedzialności za syfienie z wszystkich na syfiących. Dlaczego ja mam potykać się w parku, na chodniku, na wałach o porozrzucane butelki, które syfiarze zostawiają po sobie? Zimą to jeszcze da się żyć, ale jak przychodzi lato i tłuszcza licznie baluje w skwerkach i miejskich plenerach to jest katastrofa - butelki walają się wszędzie.

System kaucyjny zrobi z tym porządek dwojako - albo zmusi brudasów do zabrania syfu ze sobą, a jak oni tego nie zrobią, to zrobią to za nich zbieracze.

Już nawet mi się nie chce pisać o tym, że najwięcej butelek kupuje patologia i niziny intelektualne - normalny człowiek wie że woda z kranu jest zdrowsza niż ta z PET zawierający biosfenol odlķadający się w ich organizmach.

Podsumowując moje wywody, zwierzęta będą kwiczeć bo nawet nie rozumieją po co jest sysyem kaucyjny, nawet mój wpis ich nie przekona - zasięg ich rozumowania kończy się wraz z długością ich świńskiego nosa.

#systemkaucyjny #butelki #takaprawda #polska
mookie - Zaczynam trochę rozumieć "kwik" wszystkich przeciwników systemu kaucyjnego. ...

źródło: dlaczego-nosacz-sundajski-ma-tak-wielki-nos-eecf1b1

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mookie: sroga odklejka. xD

Zmienili ci śmietnik z tego 50 m od domu na ten w sklepie, pewnie z 300 m od domu jak nie dalej, a ty klaszczesz uszami.

I nie, śmiecenia (które w naszym kraju w porównaniu do zachodu i tak nie jest dużym problemem) tego nie rozwiąże, bo syfiarz i tak wyrzuci śmiecia gdzie popadnie, i tak.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Krupier: ciebie czokoladowy nosku jakby tak ironią walnąć prosto w pysk to i tak byś się nie spostrzegł xD Abstrahując że i tak nic nie zrozumiałeś z tego wpisu.
  • Odpowiedz
ciebie czokoladowy nosku jakby tak ironią walnąć prosto w pysk to i tak byś się nie spostrzegł xD Abstrahując że i tak nic nie zrozumiałeś z tego wpisu.

@mookie: ach, no tak, klasyk. Napisz głupotkę, a potem tłumacz to sobie ironią. xD

Dobra, nic nie zrozumiałeś z mojego komentarza.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Krupier: Napisałem we wpisie, że jak śmieciarza to nie zmotywuje to przyjdzie zbieracz bo będzie miał zarobek xD ty jesteś taki głupi naprawde czy udajesz żeny sie powymadtzać?
  • Odpowiedz
Napisałem we wpisie, że jak śmieciarza to nie zmotywuje to przyjdzie zbieracz bo będzie miał zarobek xD

To dlaczego dalej butelki walają się po trawnikach pomimo kaucji?

ty jesteś taki głupi naprawde czy udajesz żeny sie powymadtzać?

@mookie: ty jesteś w stanie rozmawiać bez inwektyw czy już masz tak zakorzenione patologiczne wychowanie, że nie dasz rady?
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@Krupier: Słyszałeś o czymś takim jak efekt skali? Problemu nie zlikwidujesz nigdy w 100%, ale jeśli zmniejszy to ilość walających się butelek o choćby i 40-50% to jest duży krok ku lepszemu.
  • Odpowiedz
@mookie: Piękne słowa. W ostatni weekend się o tym przekonałem spacerując po łodzi. Zawsze pełno walało się tych butelek. Teraz jakby tego mniej dookoła. Bawią trochę te kolejki do butelkomatow, ale no żuliki sobie uzbierają na piwko.
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@dr_papieros: dokładnie o to chodzi, całe społeczeństwo na tym zyska łącznie z żulikami którym otwarły się nowe możliwości na uczciwy zarobek. Kto nie chce się dokładać do tego systemu to nie musi, bo woda pitna jest w kranie. Najważniejsze że prawdziwy problem staje się mniej uciążliwy.
  • Odpowiedz