Aktywne Wpisy

lubie-sernik +26
Zaczyna do mnie docierać co ja odwalam. Za tydzień będę na drugim końcu świata bez biletu powrotnego.
Mogę być tam zarówno miesiąc jak i kilka lat. Trochę miesza się u mnie ekscytacja z jakimś strachem.
Ciekaw jestem w jakim miejscu będę za rok.
Mogę być tam zarówno miesiąc jak i kilka lat. Trochę miesza się u mnie ekscytacja z jakimś strachem.
Ciekaw jestem w jakim miejscu będę za rok.

#ufo #usa
A propo odtajniania tych dokumentów. Gdzieś mi się przewinęło ze widzieli na niebie obiekty w kształcie trójkąta . I możecie mi wierzyć albo nie. Nie mam na celu okłamywania itp. Ale pamiętam jak z jakieś 18-20 lat temu. Byłem łebkiem 13-15lat. Sam na własne oczy z kumplem podczas przechadzki po osiedlu zauważyliśmy w godzinach nocnych 21-23. 3-4 trójkąty jasno świecące na niebie. Stojące w jednej formacji.
A propo odtajniania tych dokumentów. Gdzieś mi się przewinęło ze widzieli na niebie obiekty w kształcie trójkąta . I możecie mi wierzyć albo nie. Nie mam na celu okłamywania itp. Ale pamiętam jak z jakieś 18-20 lat temu. Byłem łebkiem 13-15lat. Sam na własne oczy z kumplem podczas przechadzki po osiedlu zauważyliśmy w godzinach nocnych 21-23. 3-4 trójkąty jasno świecące na niebie. Stojące w jednej formacji.

Jest to i dziwne, i niedziwne zarazem. Niedziwne, gdyż w książce faktycznie jej nie ma (przez całą fabułę przebywa na Kaladanie). Dziwne natomiast z tego powodu, iż film kończy historię Diuny i ten jej wątek tak zostanie beznamiętnie ucięty? To chyba byłoby rozczarowujące.
#film #diuna
źródło: HDtM4dNXEAAY23a
PobierzDla mnie jest kiepska.
Niestety Diuna ma pecha do wersji filmowych.
3 częściowy serial "Dzieci Diuny" z 2003 był nawet lepszy (fajna muzyka).
@makrofag74: jest pierwszą ekranizacją, która w sensowny sposób pokazała świat Diuny. Jest też największym widowiskiem fantastycznym od czasów Władcy Pierścieni. To chyba wystarczy.
Fabularnie 1 część oddaje ducha Diuny, 2 część już nie do końca.