Wpis z mikrobloga

dobrze jakby robił to poprawnie. w tym przypadku nawet nie czytał co wkleja, nie mówiąc o potencjalnych aspektach wykorzystywania danych pacjenta w zewnętrznym modelu językowym

@kustosz_karuzeli_sperdolenia: jakich danych? Przecież on nie podał tam Julia Julczyńska PESEL zamieszkała w: tylko wpisał coś w stylu: pacjentka lat 14, uraz głowy, stwórz epikryze.
I czymś to się różni od przeklejania gotowych opisów z Worda?
  • Odpowiedz
Ze któryś szpital wyda kasę na program AI?

@pieknylowca: skoro jak widać lekarze są niepotrzebni bo wystarczy slop AI to będzie taniej. Claude to chyba 200 euro na miesiąc w najwyższym planie? To ze 100x mniej niż lekarz
  • Odpowiedz
w szpitalu.w którym pracowałem nie było rękawiczek rozmiarze L więc o czym ty mi tu mówisz? Ze któryś szpital wyda kasę na program AI?

@pieknylowca: 80-90% budzetu szpitala trafia na pensje dla konowałów i nie zostaje nic na normalne funkcjonowanie szpitala, więc szpitale toną w długach i nie dziwi brak kasy na rękawice
  • Odpowiedz
@RomanKarburator: i cyk porada w stylu jeździć obserwować.

Boli głowa? Ibuprom xD
Barki bolą? voltaren xD

Przecież jak nie doszło do urazu na barkach, ani żadnego naciągnięcia to jest to porada w stylu: "s--------j i przyjdź, jak będzie ktoś inny bo ja się
  • Odpowiedz
@Schwarzfahrer: a co miał jej poradzić? Przy urazach głowy i kręgosłupa szyjnego dochodzi do skurczu mięśni przykręgosłupowych a miejscowa maść przeciw bólowa i zapalna jest lepszym wyborem niż ładowanie leków doustnie i niszczenie żołądka
  • Odpowiedz