Wpis z mikrobloga

#samochodyuzywane #samochody #olx #otomoto
Jaką furkę bralibyście do 55k? Tylko i wyłącznie sedan. Dodam, że nie szukam niczego premium sprzed stu lat z przebiegiem 500k. A… no i mam 19 lat, więc też nie zróbcie ze mnie emeryta :D
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@JoX1313: Taką która najbardziej mi się podoba, będzie najbardziej użyteczna i jest w jak najlepszym stanie technicznym. 55k to jest już kwota za którą jednak można coś wymagać, jakiś czas temu widziałem to na przykład mniej więcej w tej kwocie można było kupić jeszcze chwilę temu produkowaną kia ceed z gwarancją.
  • Odpowiedz
  • 0
@Cztero0404: niestety ich minusem jest to, że mają strasznie małe silniki. Nie jeżdżę po mieście, dlatego chcę mieć czym wcisnąć gaz, a żeby spalanie nie było jak przy 300hp
  • Odpowiedz
ozwój ekologii. Słaba ta technologia, skoro Merc już rezygnuje z czajników

@JoX1313: I widzisz, bardzo ciężko jest dyskutować z kimś kto nazywa samochody z mniejszym silnikiem per czajnikami.
  • Odpowiedz
@JoX1313: passat B4 sedan. Za 55k dostaniesz kolekcjonerskiego ulepa. Będzie pancerny jak czołg bo podobna grubość pancerza. Ceramiczny podobno najlepszy. Silnik oczywiście 1.9 TDI. Nie ma szans że padnie. Takim się liczniki same przekręcały a jak kupisz perełkę z przebiegiem 186k to starczy na lata. Może będzie trzeba jakieś uszczelki wymienić bo po 30 latach mogły się zużyć. No ale uszczelki są tanie. Zawsze można dorobić z czegoś. Ja pod
  • Odpowiedz
@JoX1313: Nie wiem po co Ci sedan w wieku 19 lat ale bym spojrzał na BMW 3 F30 albo Skoda Octavia. Na twoim miejscu poszedłbym w fajnego (prawie hot) hatcha segmentu C np. BMW 1 F20 albo renault Megane, Golf
  • Odpowiedz
  • 0
@Cozzie: właśnie o talismana ciężko bardzo. To już trzeba mieć 7 dyszek przygotowane i wtedy można patrzeć. A bardzo mi się podoba, tylko jestem średnio nastawiony co do tej skrzyni, bo automat Reno jest troszkę szarpiący :(
  • Odpowiedz
@JoX1313: Ale to w budowlance robisz i potrzebujesz auto do wożenia cegieł czy co? W Kompakta z segmentu C z bagażnikiem ponad 350 litrów spokojnie zapakujesz się na weekend w 3-4 osoby i sobie komfortowo pojedziesz gdziekolwiek. Znaczy no jak dużo podróżujesz ze znajomymi to spoko ale w innym wypadku do kompakta zapakujesz chociażby piekarnik a do sedana nie i jak chcesz coś dużego przewieźć, to kompakt też będzie pakowniejszy
  • Odpowiedz
@Cozzie: a w sumie racja, zapomniałem o jego istnieniu

sedan to sedan, a nie jakaś puszka dwuosobowa z bagażnikiem na przewiezienie zgrzewki wody

@JoX1313: oj już nie przesadzajmy, do ibizy 6l zapakowałem się z różową na tydzień nad morze, później tydzień na węgry i nigdy nie miałem problemu z bagażnikiem mimo iż i tak nie wykorzystuję go w pełni bo organizer przyczepiony do tylnej kanapy zabiera nieco głębokości
  • Odpowiedz